Cercetat penal în urma unor sesizări făcute de Agenția Națională de Integritate, Alin Nica a fost revocat din consiliul ce conduce instituția, de către Parlamentul României. El a reacționat și susține că PSD îl sabotează, în contextul electoral de anul viitor.

Reamintim, Nica a fost acuzat de mai multe aspecte de ANI, printre care, faptul că a aprobat pentru construirea bisericii din Dudeștii Noi, fiind și în consiliul parohial, ca si-a completat gresit declarația de avere, inclusiv depsr eo funcție, că a predat cursuri profesionale pentru o firmă ce lucra cu primăria și pentru o arendă de terenuri. Discuția revocării lui Nica a fost driblată în trecut, dar asătzi, el a fost revocat. ”Votul politic bate justiția! Astăzi, coaliția PSD-USR a votat pentru revocarea mea din Consiliul Național de Integritate, fără niciun temei legal, cu unicul scop de a grăbi acapararea Agenției Naționale de Integritate.Parlamentarii Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR) au cerut revocarea mea din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate deși procurorii nu au apucat să se pronunțe asupra dosarului care mi-a fost fabricat politic de către cei care astăzi mi-au aranjat revocarea”, a punctat Nica.

Președintele CJT continuă să facă referiri la Eugen Chiosa, administrator al site-ului Buletin de Timișoara, cu contracte bănoase cu societățile municipale, care l-areclamat la ANI. Totuși, ANI a considerat întemeiate reclamațiile, iar Nica se face că nu înțelege că ANI nu trimite spre prchet nimici fără să verifice. ”Mecanismul e simplu: o persoană plătită reclamă diverse spețe, procurorii sunt obligați să cerceteze, timp în care oponenții politici intoxică spațiul public cu minciuni ascunse în spatele unor așa zise declarații politice. Pentru că nu am mentalitate de victimă, deși sunt atacat constant și nejustificat, voi contesta în instanță votul senatorilor care m-au demis din Consiliul Național de Integritate.Pe cei care au ticluit o asemenea mizerie, pe cei care dau bani pentru așa ceva cu gândul că vor câștiga voturi în plus, am încredere că îi va sancționa comunitatea, la alegeri”, a precizat Nica.

Liberalul pomenește și Florin Ionel Moise, fiul fostului primar PSD al comunei brăilene Tufesti. ”Poate vă întrebați de ce a fost o miză înlăturarea mea din Consiliul Național de Integritate. Acest Consiliu este singura entitate cu atribuții de control asupra ANI, astfel că, la scurt timp după ce am adus în atenția presei disfuncționalitățile acestei instituții, după ce am arătat cum aceasta riscă să fie folosită pentru hărțuirea unor oameni nevinovați, PSD-ul s-a activat instant. Dacă până acum am atras atenția că 9 din 10 persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate, mă aștept ca, în câteva luni, PSD-ul să își facă treaba și, în an electoral, să asistăm la acel film sinistru în care președintele ANI, băiat de primar PSD-ist, va lega și va dezlega cariere administrative și candidaturi politice. Vor fi 10 din 10 nevinovați cu reputația afectată, vor fi 10 din 10 șantajați politic și 10 din 10 persoane linșate mediatic în timp ce adevăratele dosare de corupție, șpăgile și combinațiile vor rămâne în siguranță, în afara atenției publice”, mai spune Alin Nica.

Președintele CJT cere ca, dacă el nu va fi trimis în judecată sau dacă instanța îl va găsi nevinovat, Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR) să-și dea demisia. ”Chiar dacă, temporar, am pierdut calitatea de membru al Consiliului Național de Integritate, voi continua să semnalez abuzurile comise de ANI și voi monitoriza activitatea acestei instituții. Apreciez munca depusă de angajații ANI, știu că își fac datoria, însă, pentru ca munca lor să dobândească valoare, este nevoie de o schimbare sistemică, acea schimbare pe care începusem să fac și care m-a costat dosarul fabricat politic.Închei cu o întrebare: cei care mi-au cerut revocarea sunt gata sa își dea demisia din funcțiile publice pe care le dețin dacă voi fi declarat nevinovat?”, mai spune Nica.

PSD Timiș a găsit momentul să îl critice din nou pe șeful PNL Timiș. ”Senatul României l-a revocat astăzi din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate pe președintele PNL Timiș, Alin Nica, decizie luată cu o largă majoritate în plen. Decizia senatorilor a provocat o adevărată criză de nervi a liberalului, care și-a vărsat năduful în mediul online găsind vinovați pentru situația creată peste tot. Mai puțin în propria ogradă. Să recapitulăm. Nica a fost cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe fapte pe care le-ar fi comis, cum ar fi conflict de interese și fals în declarații, ANI sesizând Parchetul, instituție care continuă cercetările. Pentru ca toată situația să capete note ridicole, Nica era membru al Consiliului Național de Integritate, adică exact forul cu puteri de control asupra ANI. Fără vreun gând al unei demisii de onoare, știm, un cuvânt pe care Alin Nica nu îl are în vocabular, acesta dorea să aibă în continuare putere asupra inspectorilor de integritate”, spun social-democrații.

Comunicatul PSD este anonim, neasumat decât de partid. Social-democrații spun că Nica se agață de funcție. ”Însă astăzi s-a făcut dreptate, iar acum președintele PNL Timiș se poate apăra în instanțele de judecată și își poate dovedi nevinovăția ca orice alt politician sau funcționar public asupra căruia planează acuzații. Ce a înțeles Nica din votul senatorilor de azi? Că trebuie să se agațe cu disperare de o funcție, să se victimizeze într-un mod care nu îi face cinste și să arate cu degetul către alte partide care, susține el, îi vor răul. Un rău pe care și l-a făcut cu propria mână”, mai spune PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ