DISTRIBUIȚI

De sâmbătă, Timișul are în sfârșit un nou consiliu județean. Președintele Alin Nica, dar și consilierii, au depus jurământul de învestitură sâmbătă, la Palatul Administrativ, în prezența premierului României, Ludovic Orban.

Momentul a avut și ușoare accente ”picante. Cu câteva zile înainte, PNL și USR-PLUS s-au certat pe tema semnării alianței pentru guvernarea Timișoarei și a Timișului, în contextul în care, după numărul de consilieri, astfel s-ar crea o majoritate mai mult decât confortabilă, cu care s-ar trece fără probleme la vot orice proiect se dorește. Se știe, Fritz și Nica nu s-au înțeles, iar ambii au făcut declarații timp de două zile pe subiect. Până urmă, invitat încă din vremea de ”pace”, premergătoare scandalului, Dominic Fritz a venit la învestire. Cu Ludovic Orban între ei, cei doi au și făcut o poza. ”În prezența premierului Ludovic Orban, a prefectului județului Timiș, Liliana Oneț, a primarului ales al Timișoarei, Dominic Fritz, și a colegilor parlamentari PNL, de astăzi, am devenit președintele tuturor locuitorilor din județul Timiș. Este o onoare să fiu în slujba dumneavoastră”, a declarat Alin Nica după învestire.

Liberalul a vorbit și despre perioada grea a pandemiei. ”Cetățenii așteaptă de la noi realizări, proiecte concrete pentru ei, lucruri bune pentru orașele, comunele și județul nostru. Ne așteaptă momente dificile în acest context pandemic pe care trebuie să le depășim cu unitate, înțelepciune și cu dorința de a face mai bine pentru oamenii care ne-au votat. Ne așteaptă proiecte frumoase pe care trebuie să le îndeplinim sau să le continuăm, ne așteaptă proiecte strategice care au nevoie de susținerea Guvernului României și m-aș referi doar la câteva: centura ocolitoare a municipiului Timișoara, noua ieșire de pe autostradă, autostrada Timișoara-Belgrad, sala polivalentă, stadionul. Dar, pe lângă toate acestea, mă rog bunului Dumnezeu să ne dea tuturor puterea, înțelepciunea și hotărârea să le ducem pe toate la bun sfârșit. Mulțumesc tuturor și succes noii echipe de la Consiliul Județean Timiș!”, a mai spus Nica.

Referitor la vizita premierului Ludovic Orban, premierul a avut discuții la Consiliul Județean Timiș cu directorul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu, dar și cu Ada Hausvater, managerul Teatrului Național Timișoara. De asemenea, prim-ministrul a vizitat și căminul pe care Universitatea de Vest îl construiește în Complexul Studențesc.

foto: facebook.com/alinnica.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ