DISTRIBUIȚI

Președintele CJT Alin Nica a participat la o discuție online cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Franța și a prezentat oportunitățile de investiții din județ. Evenimentului a fost organizat de MEDEF, cea mai mare organizație patronală din Franța.

Au participat la întâlnire reprezentanți ai oamenilor de afaceri francezi, ai Camerei de Comerț și Industrie a României, dar și decidenți ai instituțiiilor financiar-bancare din Franța. Reunirea a fost prezentată de Géraldine Lemble, director general adjunct și secretar general, MEDEF International (Mouvement des entreprises de France ) li facilitată de Ambasada României în Franța. MEDEF este cea mai importantă organizație de antreprenori din Franța. Are 173.000 de companii și nu mai puțin de 122 de organizații teritoriale. Peste 95% dintre afacerile din organizația patronală sunt IMM-uri.

Nica a fost și el invitat. ”La nivelul Consiliului Județean urmează să realizăm o serie de investiții publice deosebit de importante pentru dezvoltarea socio-economică a Timișului. Le-am prezentat acestora ceea ce ne-am propus în privința infrastructurii, fie ea rutieră, sanitară, economică sau culturală. Le-am subliniat că județul nostru reprezintă cel mai dinamic mediu de afaceri după capitală, beneficiind de un centru cercetare bine ancorat în noile realități economice, un centru universitar puternic, o resursă umană calificată și cel mai bun acces din țară la infrastructura de transport”, spune Alin Nica.

Liberalul spune că va continua să facă demersuri similare, de diplomație economică. ”Încrederea investitorilor în administrația publică locală este primordială în decizia companiilor de a-și extinde operațiunile în județul nostru. Pandemia a accelerat schimbările economice, iar autoritățile locale trebuie să țină pasul, să deschidă noi oportunități”, a mai spus președintele CJT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ