DISTRIBUIȚI

Astăzi s-a votat prelungirea cu încă 7 zile a carantinei pentru Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă. Alin Nica a votat din nou împotriva deciziei în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Situația este aspru criticată de Alfred Simonis.

Liberalul a fost printre cei nouă membri CJSU care nu au votat pentru carantină. El spune că nu i s-a permis să se experime. ”Mi-am menținut votul împotriva carantinei în cadrul ședinței CSJU de astăzi. Nu din rea voință ci pentru că nu am primit răspuns la întrebările adresate și pentru că nu sunt de acord cu modul superficial în care au fost tratate problemele cetățenilor. S-a decis astăzi cu 27 de voturi din 39 ca Timișoara și zona periurbană să continue o carantină dovedită a fi ineficientă, rata de infectare fiind în creștere. M-au surprins neplăcut mai multe aspecte dar ce am găsit cu adevărat deranjant au fost vocile care mi-au cerut să nu îmi mai exprim public opinia deoarece sunt în dezacord. Eu, în CJSU, reprezint cetățenii și comunitatea. Spre deosebire de alții, nu mă erijez într-un salvator care știe binele universal al comunității și care dă carantină cu orice preț”, a anunțat Alin Nica.

Președintele CJT spune că decizia s-a luat ținânt cont strict de argumente medicale și nu crede că amenzile îi vor mai face pe oameni să respecte regulile. ”Pentru a treia oară în ultimele săptămâni am cerut o discuție bazată pe date. Am solicitat să ne gândim la toate segmentele societății. Am primit doar argumente medicale, majoritatea emoționale. Înțeleg presiunea pe sistemul medical, cunosc eforturile inumane depuse de personalul medical și de forțele de ordine. Tocmai pentru ei, pentru protejarea lor, am cerut să gândim eficient. Am întrebat cum se gândesc colegii din CJSU să coopteze populația, să o facă parte din proces, respectându-i nevoile. Nu am primit niciun răspuns. Amenzile nu vor convinge cetățenii, ci îi vor întoarce mai rău împotriva măsurilor restrictive”, a mai spus liderul PNL Timiș.

Nica s-a opus și votului pentru carantină dat acum 17 zile, dar și la votul de la final de săptămână. Deși majoritatea șefilor de deconcentrate sunt într-adevăr, membri PNL, se pare că opoziția liderului nu a fost suficientă. Mai ales că premierul și ministrul de Iterne, și ei liberali, susțin prelungirea carantinei. Chiar și așa, deși e destul de evident că nu s-a putut impune în propriul partid, Nica spune că are conștiința împăcată. ”Avem nevoie să lucrăm împreună cu cetățenii. Am respectat și vă îndemn să respectați regulile specifice carantinei și forțele de ordine care o pun în aplicare. Chiar dacă nu am adunat suficiente voturi pentru ridicarea carantinei sunt cu sufletul împăcat că am făcut tot posibilul ca vocea comunității să fie auzită”, a mai spus liberalul.

Despre aceste diferențe la votul liberalilor vorbește și social-democratul Alfred Simonis. ”Decizia de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență TIMIȘ, privind carantinarea cu încă șapte zile a Municipiului Timișoara și a patru comune metropolitane, arată că opoziția președintelui PNL Timiș, Alin Nica, la ideea de carantinare a Timișoarei, nu a fost altceva decât gargară politică. După ce a pozat timp de câteva zile într-un «haiduc» care se opune dictaturii Bucureștiului, președintele Consiliului Județean a arătat cât de slab este în realitate. Deși, pentru imagine, a continuat să voteze împotriva carantinării. Alin Nica a fost umilit de votul colegilor săi liberali din CJSU Timiș, care au votat masiv pentru prelungirea acestei măsuri nepopulare. Marea majoritate dintre membrii acestui comitet sunt numiți sau păstrați în funcții de către PNL, cu acordul tacit sau explicit al liderului filialei”, spune Simonis.

Parlamentarul PSD nu exclude ca Nica să fi făcut un joc de imaigne. ”Așa că, domnul Alin Nica fie a fost lăsat în ofsaid și umilit de către propriul partid în acest joc de imagine, fie a fost protagonistul unui joc duplicitar, în care a încercat să împartă rolurile între actorii liberali: politiștii buni și politiștii răi. Dacă în urmă cu câteva zile liberalii au ținut să arate că au majoritatea în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, astăzi, Alin Nica, urecheat fiind de șefii de la București, și-a pierdut fermitatea în fața colegilor și a arătat timișorenilor că ipocrizia și politicianismul ieftin și neproductiv sunt constante ale politicii liberalilor timișeni!”, a mai spu Simonis.

Președintele PSD Timiș mai spune că timișenii nu s-au ales cu nimic din aceste ruenire ale CJSU. ”Cu ce s-au ales cetățenii din acest pseudo-război dintre PNL și USR-PLUS? Cu minciuni, cu false speranțe, cu jocuri ieftine de imagine, fără nicio soluție decentă și predictibilă privind situația medicală și economică a județului Timiș!”, a mai punctat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ