DISTRIBUIȚI

Sport Club Municipal, club de drept public al Primăriei Municipiului Timișoara ”ține” echipele de handbal masculin, baschet masculin și rugby ale orașului și adeseori, bugetul pare insuficient. În acest context, de ceva vreme s-a născut propunerea ca rugby-ul să iasă din club și să treacă la un club de drept public similar al Consiliului Județean Timiș.

Discuția a revenit în actualitate și cu ocazia vizitei de vineri a conducerii Federației Române de Rugby la autoritățile din județ, între care și la CJT. Președintele Alin Petrache a discutat cu Alin Nica, iar, din informațiile noastre, s-a atins și subiectul trecerii rugby-ului sub ”umbrela” județului, cu un club de drept public care ar trebui să se înființeze în acest sens. Nica a refuzat însă ideea. Întrebat despre discuție, președintele Consiliului Județean Timiș a confirmat discuția purtată și a spus că în acest moment nu s epune problema înființării unui club sportiv al județului. Motivul ar fi lipsa infrastructurii sportive.

Nica a spus că pentru viitor, ideea ar putea fi una interesantă. ”Tehnic, nu este posibil în momentul de față. Însă ideea de a avea un clbu sportiv la nivel județean mi se pare o idee pe care o putem analiza doar după ce vom avea o infrastructură la nivel de CJT, care să permită realizarea și finanțarea unor activități sportive în cadrul unui club de drept public. Atâta timp cât CJT nu are un stadion sau o sală polivalentă unde un club sp-și desfăloare activitatea, nu cred că se pune problema preluării unei echipe de la alt club. După ce vom avea stadion sau o sală polivalentă vom putea discuta cu primăriile, să vedem cum putem să ne împărțim sarcinile și să ne concentrăm pe performanță. Am putea stabili ca Timișoara să se ocupe de un sport, județul de alt sport, alte orașe de alte sporturi”, a declarat Alin Nica.

Altfel, chiar dacă echipa de rugby va trebui să se descurce în acest sezon cu 4,5 milioane de lei de la primăriei, pentru cazările jucătorilor s-a găsit o soluție. Clubul are un parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Regele Mihai I Timișoara. Jucătorii vor primi cazare la căminel universității.

LĂSAȚI UN MESAJ