PNL Timiș rămâne fără funcții aproape lună de lună, dar Alin Nica spune că situația e sub control, inclusiv în partid. Ceea ce e interesant este că președintele filialei a recunoscut că a cedat la negocieri postul de rpefect de Timiș celor de la PSD, doar ca apropiatul său Bogdan Ghlbere să fei secretar-adjunct al Guvernului, funcție de ep care a fost mazilit toamna aceasta.

Întrebat despre faptul că Ghelbere a fost înlocuit cu cineva de la PNL Iași, Nica a spus că partidul va primi alt post, dar că Nicolae Ciucă, cel care e consiliat de Marilen Pirtea, a decis asta peste capul său. ”Am aflat că în urma unor negocieri politice, după schimbarea conducerii PNL, s-a hotărât ca această poziție să revină altei filiale decât Timișul, urmând ca filiala noastră să obțină alte poziții la centru. Urmează ca săptămânile viitoare să trimitem CV-urile pentru aceste poziți. O să vă comunic la momentul respectiv. Foarte urât, și nu împărtășesc această metodă de a horătî în partid pozițiile care revin formațiunii noastre. Și evident că nu sunt de acord cu acest mod de lucru.  Nu avem un deadline, dar într-um timp rezonabol o săptămână. Trebuie să discutăm și noi în partid, cu colegii. Încă nu știm exact câte, noi trebuie să venim cu niște propuneri. E un pic invers. Adică nu poți să propui pe oricine pentru orice poziție. Trebuie să vezi oamenii ce calități au și ce capacități au. Că doar nu o să punem un inginer la cultură sau eu știu ce chesituni de genul acesta. Nu ne avantajează nici pe noi, și nici instituția unde trimitem oamenii. Chestiunea aceasta cu funcțiile poate are o importanță și o relevanță pentru cei care fac din funcții un scop în sine. Or, noi nu vedem funcțiile ca un scop în sine, ci ca un mijloc. Și atunci pentru mine nu mă afectează așa mult că o funcție este într-o parte sau în cealaltă. Important e că ca acei oameni care sunt pe funcții să-și facă treaba și să fie competenți în domeniul în care își exercită atribuțiile”, a precizat Nica, încercând să o scalde.

Nica a admis că a cedat postul de prefect doar pentru ca Ghelbere să rămână la București! ”E adevărat, noi renunțasem la postul de prefect, pentru postul de secretar generlal adjunct al Guvernului. Se pare că așa este la București. Cum se schimbă o conducere, anulează tot ce s-adiscutat anterior. Și trebuie să reluăm de la 0 toate discuțiile și negocierile”, a spus Nica. Ovidiu Drăgănescu a rămas doar subprefect de Timiș, funcție pe care o ocupă și acum. Altfel, se vehiculse că Ghelbere va deveni șeful de cabinet al lui Nica, pentru că Iosf Nicoară a fost trimis șef la Agenția pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului Timiș, după demisia Deliei Barbu. Nica spune că nu e decis, și i-a dat lui Vasile Ciuruș, deocamdată, sarcina să se ocupăe de cabinetul său. ”Nu am luat nicio decizie în acest sens, atribuțiile domnului Nicoară sunt preluate de un alt consilier personal, Vasiel Ciuruș”, a punctat Nica.

Altfel, Nica, a simțit nevoia să dea din nou în PSD. Președintele DE CJT îl ca naș pe Raymond Rusu, primar al comunei Becicherec și membru PSD, dar deloc unul activ, poate nu întâmplător. ”Vreau să vă spun că de al PSD m-am așteptat întotdeauna la astfel de jocurine partaneriale, prin care ei să arate că ei sunt mai puternici decât partenerii de coaliție. Nu e primul astfel de exemplu. Ceea ce a făcut aici la Timiș vedeți că fac în fiecare zi și la București. Noi, PNL avem o altă viziune despre colaborarea în coaliție. Se pare că nu o împărtășim cu partenerii de la PSD prin modul în care văd că domniile lor se exprimă și acționează”, a mai spus Nica.

Altfel, Nica spune că are sondaje de-a dreptul ”senzaționale”. ”În 2024 veți vedea adevărata realitate din teren și ceea ce cred oamenii cu adevărat, prin votul pe îl vor da în alegerile locale parlamenatre, prezidențiale. Sunt foarte optimist, mai ales după rezultatele ultimului sondaj și după munca pe care știu că o depunem în limite în fiecare organizație, aici la consiliul județean și după rezultatele pe care le avem și pe care ne vom baza în campania din 2024”, a mai declarat Nica. El susține că filiala contează în țară, pentru că el e vicepreședinte la nivel național. „Dar eu sunt la nivel național, eu sunt vipreședinte.. În orice chestiune e o negociere permanentă”, spune el , încercând să pară că are situația sub control.

Despre activitatea din filială, după ce a spus că e liniște Nica a recunoscut că e agitație, dar că așa e la…liberali. ”Noi suntem obișnuiți cu agitația, dar această agitație constructivă pe noi ne-a dus întodeauna la rezultate foarte bune. Și eu am fost pe poziții de adversitate cu Robu, dar până la urmă,a luat amândoi decizia cea mai bună pentru partid și așa o vom face și în viitor. Dacă nu ne uneam forțele nu aveam poate nici consiliul județean”, a mai spus Nica, sugerând că a scos maximul posibil după ce Robu a condus filiala.

LĂSAȚI UN MESAJ