DISTRIBUIȚI

După ce a eșuat lamentabil în a convinge șefii deconcentratelor să nu voteze carantinarea Timișoarei, Alin Nica iese public, din două în două zile, cu planul său pentru salvarea agenților economici afectați de măsurile restrictive. Totul rămâne însă la nivel de propuneri, discuții, ședințe, și, bineînțeles, task-force-uri, pentru ca anglicismele sunt pe placul politicienilor!

Joi, Nica a solicitat o ședință online Biroului Permanent al Consiliului de Strategie și Consiliere Economică, pentru a prelua propunerile oamenilor de afaceri și a le transmit eși susține în fața decindeților la nivel central. Printre propuneri se regăsesc scutirea de la plata impozitelor pe clădiri pe perioada carantinei, rambursarea la termen a creanțelor din TVA și a concediilor medicale sau analiza scutirii de la plata contribuțiilor sociale pentru cei din Horeca. Printre propuneri mai apare deductibilitatea cheltuielor din investiții din sectorul de cercetare – inovare – dezvoltare sau facilitarea uutilizării semnături din Spațiul Privat Virtual. Alt aspect e nevoie de digitalizare și debirocratizare a instituțiilor.

Nica e de părere că demersul va avea succes. ”Cred sincer că printr-o cooperare onestă, împreună, putem găsi soluții care să funcționeze și să vă ajute sa depășiți această perioadă mai ușor. Deși consiliul județean nu are atribuții executive în acest sens, dorim să venim în sprijinul dumneavoastră, în calitate de facilitatori ai dialogului instituțional, și să transmitem către ministerele de resort propuneri concrete de acțiune în limitarea efectelor economice negative”, a declarat Alin Nica.

Din Consiliul de Strategie și Consiliere Economică fac parte președintele CJT, primarii Timișoarei și a Lugojului, rectorii celor patru universități de stat, reprezentanți ai mediului de afaceriși ai corpului consular. Iată structura:

Industrie și cercetare – dezvoltare, coordonat de dl Christian VON ALBRICHSFELD, DG Continental România

IT&C – Sabin TOTOREAN, DG Nokia România

HORECA și Turism – dna. Corina MACRI, Președinte Horetim

Antreprenoriat, IMM și Start-up – dl. Marilen PIRTEA, Rectorul UVT

Educație – dl. Florin DRĂGAN, Rectorul UPT

Cultură – dl Sorin Predescu, Direcția Județeană pentru Cultură

Energie și Mediu – dl Petru OPRUȚ, Agenția Protecția Mediului Timiș

Mediu Asociativ și ONG – dna. Carmen POPESCU, UNPCPR

Sănătate – dl. Octavian CREȚU, Rectorul UMF

Fonduri Europene – dl. Sorin MAXIM, Directorul ADR Vest

Infrastructură și Construcții – dl. Ovidiu ȘANDOR, Mulberry Consulting

Agricultură și Industrie alimentară – dl. Cosmin POPESCU, Rectorul USAMV

Muncă – dl. Marcel MICLĂU, Directorul AJOFM

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș – dna. Florica CHIRIȚĂ, Președinte

Clubul de Afaceri Româno – German – dl. Peter HOCHMUTH, Președinte

Camera de Comerț Italiană pentru România – dl. Vincenzo MODERNO, Președinte

Clubul Economic Nord – American – dna Ileana GABOR, Președinte

Clubul Oamenilor de Afaceri Româno – Francezi – dl Miron COSTIN, Președin

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ