DISTRIBUIȚI

Din păcate, 1 aprilie a trecut, iar președintele CJT Alin Nica, a dat o veste care a stârnit furia microbiștilor timișoreni. De la sine putere, fără ca până acum să se fi stabilti așa ceva, liberalul a anunțat că viitoarea arenă ridicată pe locul actualului ”Dan Păltinișanu” va avea pistă de atletism!

CJT este proprietarul actualului ”Dan Păltinișanu”. Noul stadion, care se va face pe locația actualului, va fi ridicat cu bani de la CNI, dar va fi propriateta tot a consiliului județean. În acest context președintele Alin Nica s-a implicat în decizii directe pentru viitoare arenă. După terminarea studiului de prefezabilitate, unul care avea patru variante, Nica, un obișnuit al concursului de cântat și gătit, a ales două variante fără acoperiș retractaibl, doar cu tribune acoperite. Decizia are și ea neajunsuri, dar era bazată pe argumentul reducerii costurilor. De altfel, e de neînțeles modul de gândi al lui Nica asurpa acoperișurilor în general. Președintele vrea să acopere curtea Castelului Huniade, deși nicăieri în lume curțilele catselelor mediebveale nu sunt acoperite.

Ca să revenim la stadion, în contextul în care, cel mai probabil, Nica nu se pricepe la fotbal și nu știe că pista de atletism creează dezavantaje pentru spectatori, liberalul a fost ”vrăjit” de președintele Federației Română de Atletism să facă un stadion cu pistă de atletism. ”Noul stadion din Timișoara pentru care primim finanțare de la Compania Națională de Investiții va avea pistă de atletism, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu Florin Florea – Președintele Federației Române de Atletism mi-am asumat să fac demeresurile necesare pentru adaptarea documentației astfel încât, în 2028 sau în 2030, Timișoara să aibă infrastructura necesară găzduirii Campionatului European de Atletism Seniori. Aceste candidaturi se pregătesc cu 8-10 ani înainte și de aceea trebuie începute demersurile încă de pe acum”, a anunțat Alin Nica.

Totodată, deși cei de la ASU Poli speră ca demolarea actualului ”Dan Păltinișanu” să se mai amâne până în 2022 cel puțin, Nica a spus clar că demolarea se va face în acest an. ”În luna mai a acestui an așteptăm finalizarea studiului de fezabilitate pentru noul stadion și aprobarea finanțării în iulie în Guvern, iar în toamna acestui an sperăm să înceapă demolarea actualei arene sportive”, a mai precizat Nica.

Rămâne de văzut care vor fi reacțiile. Pe pagina de Facebook a lui Nica, peste 90% din comentarii critică decizia luată.

LĂSAȚI UN MESAJ