DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a fost votat astăzi președinte al Asociației de Dezvoltarea Intercomunitară Apa Canal Timiș. Tot astăzi, în asociație a intrat și comuna Birda.

Tot astăzi s-a votat și noua componență a Consiliului Director cu următorii membri: Darius Postelnicu, de la Jimbolia, Teodor Pavel, de la Recaș, Ionel Lupu, de la Mașloc, și Luchian Savu, de la Șandra. ”Rolul nostru, al autorităților locale membre ale asociației, este să facilităm realizarea acestor investiții. Împreună vom reuși să punem în aplicare, să implementăm proiecte finanțate cu bani europeni și să oferim servicii de calitate cetățenilor”, a declarat Alin Nica.

ADI Apă – Canal Timiș s-a constituit în scopul reglementării, înființării, organizării, finanțării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare pe raza unităților administrativ-teritoriale membre. Pe lângă CJT, asociația mai este formată din 79 de comune și orașe.

55 de comune din cele 89 din Timiș nu au nici în prezent canalizare. Trei din ele nu au nici în anul 2021 rețea de apă curentă.

LĂSAȚI UN MESAJ