DISTRIBUIȚI

La aproape l lună de la alegeri, noii primari, președinți de consilii județene și consilieri nu și-au început încă mandatele în toată România. Este și cazul Timișului, iar Alin Nica va prelua funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș sâmbătă, în timp ce Dominic Fritz nu va putea să fie învestit marți ca primar, deoarece trei persoane au contestat validarea mandatului său.

Nica va fi învestit sâmbătă de la ora 10, la Palatul Administrativ. La ceremonie, una cu porțile închise în contextul pandemiei, va participă și președintele PNL, Ludovic Orban, premierul României. Ceremonia de învestire este închisă chiar și presei. Alin Nica l-a invitat însă pe Dominic Fritz, viitorul primar al Timișoarei. Totuși, după ce s-au certat joi la negocierea unei alianțe, nu este exclus ca Fritz să nu vină. De altfel, joi, întrebat despre această chestiune, germanul a spus așa: ”Nu mi-am verificat agenda pentru sâmbătă”. Vineri, Nica a declarat că-l așteaptă.

Fritz urma să fie învestit marți, 27 octombrie, dar miercuri și joi au fost depuse trei contestații pentru alegerea sa. ”Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are 5 zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil”, a anunțat Dominic Fritz.

Primarul ales spune că sunt probleme mari cu Colterm și ar trebui să le poată rezolva. ”Intrăm în scenariul roșu în epidemia de COVID-19, vine iarna, trebuie să rezolvăm niște probleme urgente la COLTERM, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor.Am încredere că înțelepciunea va învinge, că voi fi învestit săptămâna viitoare și ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local”, a mai spus Fritz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ