DISTRIBUIȚI

De câteva zile, scena politică e acaparată în Timiș despre discuția privind faptul că primul pe lista de candidați la Senat din partea USR-PLUS, Raoul Trifan, a avut trei CV-uri postate, pentru a cosmetica puțin faptul că nu a terminat studiile universitare de licență. Întrebat de presă și de primii trei ani în câmpul muncii, Trifan a părut rușinat că a fost agent de vânzări, Alina Gorghiu, și ea aspirantă la un nou mandat de senatoare de Timiș, a comentat situația.

Trifan a întrerupe Facultatea de Economie și Administrare a afacerilor în anul doi. El a motivat că a făcut asta din cauza faptului că era nevoit să muncească pentru a se întreține. Candidatul USR-PLUS a spus că și-a trecut în CV că nu a susținut licența niciodată după ce a apaărut scandalul legat de Allen Coliban, primarul Brașovului. Gorghiu crede că un parlamentar ar trebui să aibă studiile superioare terminate. ”Pentru mine personal, instituția Parlamentului merită această exigență a studiilor superioare. Cred că pe viitor orice întocmește liste ar trebui să aibă inclusiv acest criteriu în vedere. Atunci când mergi în Parlament furnizezi expertiză, nu te școlești acolo. Nu vreau să critic pe nimeni, nu este menirea mea să atac pe nimeni. Însă candidatul suferă la capitolul credibilitate și cred că pe viitor, când vor face o selecție de parlamentari, orice ar fi partidul, ar trebui să acorde o atenție în plus la aceste aspecte”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai precizat și că nu a văzut ca Trifan să dea prea multe explicații clare despre problemele apărute în spațiul public. ”Avantajul parlamentarului în funcție este că îi cunoașteți deja activitatea, presa a avut ocazia să analizeze slăbiciunile și punctele forte. Este important ca atunci când candidezi să dai dovadă de onestitate Nu am văzut răspunsuri sau explicații din partea partidului care l-a propus. Nu pentru mine, pentru că eu știu de ce candidez și cu ce partid votez. Însă cred că pentru electoratul care i0a investit cu încredere. De al domnul Moș și Fritz nu am văzut nicio explicație”, a mai spus Alina Gorghiu.

Alin Nica a fost ceva mai radical și a sugerat că Raoul Trifan ar trebui eliminat de pe liste. ”Am avut și noi probleme pe lista de la CJT și am eliminat acele persoane după alegeri. Eu sper ca toate partidele să facă acest lucru, curățenia și asanarea morală a membrilor cu care vin în fața electoratului, fiindcă așa este cinstit față de oameni. Dacă ascund aceste lucruri într-o situație aparent nevinovată, ce vor face atunci când vor fi puși în situația de a lua decizii importante pentru țară. Trebuie să eliminăm oamenii care profită de pe urma politicii”, a spus Nica, fără să vrea să detalieze cum e cu profitatul de pe urma politicii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ