DISTRIBUIȚI

Deocamdată, în Timișoara, situația infecțiilor cu temutul coronavirus este sub control. Toți oamenii care au intrat în contact cu femeia bolnavă nu au luat virusul. De asemenea, alte două femei testate nu au luat nici ele virusul transmis de la animal la om în China.

Sâmbătă, au fost testați pentru coronavirus un șofer de tir întors din Lombardia, dar și șase apropiați ai femeii infectate. Toate au ieșit negative. Apoi, au fost testate nouă persoane, identificate prin ancheta epidemiologică. Cei nouă au fost în cursa Wizz Air cu care s-a întors din Italia timișoreanca bolnavă. De asemenea, sâmbătă, o femeie de 54 de ani s-a prezentat la spital cu febră, întoarsă de la Milano din 15 februarie. O altă femeie de etnie romă, venită de la Trentino sâmbătă, a a fost și ea testată deoarece tușea. Niciuna nu are infecția cu coronavirus.

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, cei nouă care au zburat cu timișoreanca de 38 de ani bolnavă au fost izolați la domiciliu. Cele două femei au fost internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara și urmează să fie externate în funcție de starea lor clinică. Femeie care a luat coronavirusul rămâne internată lângă Pădurea Verde, cu o stare bună, conform medicului Virgil Musta, purtător de cuvânt la Spitalul de Boli Infecțioase.

În Timiș, duminică, 400 de persoane sunt izolate la domiciliu după ce au venit din Italia și China. Nu există persoane plasate în carantină. La slujba de duminică de la Catedrala Mitropolitană Timișoara a participat și Virgil Musta, pentru a liniști credincioșii să nu se panicheze.

foto: scpr.org

LĂSAȚI UN MESAJ