DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus face ca tot mai multe școli din Timiș să nu mai predea față în față, deși ne aflăm abia în a doua săptămână de când s-au reluat cursurile. Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a decis marți dimineață sa treacă două unități de învățământ în scenariul roșu, iar o alta, în scenariul galben.

Școlile care trec în scenariul roșu sunt Liceul Teoretic Grigore Moisile, mai precis, clasele IX-XII, dar și Școala Gimnazială din Bencecu de Sus. Deciziile au fost luate de CJCSU din cauza cazurilor de coronavirus apărute, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean, Consiliilor de Administrație ale Școlilor și a Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, Școala Generală din Parța trece de la scenariul verde la cel hibrid.

Deciziile sunt valabile pentru 14 zile.:

Art1. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceului Teoretic Grigore Moisil din Timișoara, pentru activitatea din sediul de pe str. Ghirlandei nr. 4 cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu), începând cu data de 22 septembrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

Art. 2. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Școala Gimnazială Bencecu de Sus, structură a Școlii Gimnaziale Pișchia, cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu), începând cu data de 22 septembrie 2020 pentru o perioadă de 14 zile.

Art.3. Se aprobă trecerea pe scenariul 2, (scenariul galben, hybrid learning) a Școlii Gimnaziale Parța, începând cu data de 22 septembrie 2020.

În Timiș, acum sunt cinci școli în scenariul roșu: Centrul de Resurse și Asistență Educațională Speranța Timișoara, din cauza lipsei spațiului, dar și Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” Timișoara și Liceul Teologic Penticostal Logos Timișoara, ultimele două, din cauza cazurilor de infectare .

foto: urbo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ