DISTRIBUIȚI

USRPLUS pare că va avea în continuare majoritate simplă cu votul lui Raul Ambruș, consilierul local exclus din PNL. Președintele PNL Timișoara, Cosmin Tabără, spune că e greu să mai existe reconcilieri cu tânărul politician, pentru că a reacționat foarte nervos la alegerile din interiorul partidului.

Cosmin Tabără spune că Ambruș i-a jignit pe cei care l-au exclus din partid, după scandalul de la alegerile pentru filiala locală, câștigate cu ”cântec” de Tabără. ”Este foarte greu să se ajungă la o înțelegere între mine și el. Au fost cuvinte grele, față de prietenii lui, față de colegii lui, față de cei din partid. Cred că nu există o cale de împăcare. Nu poți să-ți faci o gașcă în partid și să spui că tu reprezinți partidul. Nu poți să strigi după rectori, să spui că sunt hoți, doar pentru că nu-ți place poziționarea lor politică. Nu poți să strigi după medici sau profesori că nu-ți iese ție jocul”, a spus Tabără. Vicerprimarul face referire la excluderea lui Ambruș din partid, după ce Alin Nica a apelat la rectorii de la UMFT și UVT, Octavian Crețu și Marilen Pirtea, ăentru a scăpa de cei care conetstau ”tabăra” Tabară.

De luni de zile, Ambruș a anunțat că a făcut demersurile juridice necesare pentru o Platformă Liberală, în fapt, un fel de partid paralel, deoarece în România, sitoria recentă ne arată că aceste platforme au devenit, ulterior, partide de sine stătătoare. Cosmin Tabără consideră că Ambruș nu ar trebui să mai tragă de scaunul de consilier local, pe care mai poate sta mult și bine exclus din partid, deoarece a contestat decizia și procedural, aceste lucruri durează. De altfel, și consilierii județeni excluși, Alin Popoviciu și Călin Roman, sunt bine mersi aleși județeni la peste un an de la excludere. ”Dacă tot vrea să facă un proiect politic separat, poate să o facă cu demnitate”, a spus Tabără.

Pentru timișoreni, ceea ce se întâmplă înseamnă o realitate simplă, că Ambruș va fi în continaure în poziție antagonică cu PNL. iar cum PNL și USRPLUS nu se mai înțeleg, implict, Ambruș va vota cu ceilalți și astfel, vor fi 14 voturi, majoritatea simplă în Consiliul Local Timișoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ