Timișoreanca Anca Todoni a reușit cel mai important rezultat al carierei de când a trecut la senioare: a câștigat turneul de la Bari, Openul Apuliei. Cu acest rezultat și cel de săptămâna trecută, sportiva a ajuns pe locul 136 WTA.

În timp ce superstarurile au jucat la Roland Garros, bănățeanca de 19 ani a jucat la Troisdorf, în Germania, unde a ajuns până în finală, air apoi, a mers la Bari. Aici a avut o primă victorie la scorul de 6-3, 6-0 cu franțuziaca Fiona Ferro, apoi un 6-4, 6-2 cu americanca Elvina kalieva. În sfertui a bătut-o pe german Eva Lys cu 6-2, 7-5. În semifinală, românca a câștigat în fața favoritei numărul 1, Nadia Podoroska, din Argentina, cu 206, 6-4, 7-5. În finală, Todoni a triumfat 6-4, 6-0 cu unguroaica Panna Udvardy.

Acum, sportiva de la CSM Timișoara este pe locul 136 din lume la simplu. Ea a mai urcat și în clasamentul de dublu după victoria de la Troisdorf, și acum e pe poziția 512. Todoni a ajuns în ultimii ani o prezență frecventă în echipa României de Billie Jean King Cup.

LĂSAȚI UN MESAJ