DISTRIBUIȚI

Dramaturgia timișoreană, dar și Universitatea de Vest, au cu ce să se mândrească. Actorul Andrei Chifu a luat premiul la categoria Debut la gala Premiilor Uniter, o recunoaștere clară pentru teatrul din capitala Banatului în perspectiva anului în care vom fi capitala europeană a culturii.

Andrei Chifu a primit acest premiu important pentru un tânâr artist pentru personajul ”Eu” din ”casa de pe graniță” de Sławomir Mrožek, spectacol pus în scenă de Teatrul Național din Timișoara. Mai mult decât atât, spectacolul a fost regizat de Ada Hausvater, directoarea teatrului timișorean. Juriul care a decis că premiul trebuie să meargă la Andrei Chifu a fost format din regizorul Radu Apostol, scenograful Cosmin Ardeleanu, actrița Crina Mureșan și criticii de teatru  Doru Mareș și Cristina Rusiecki.

Pr lângă rolul de o mare complexitate care a pus în valoare talentul lui Chivu, distincția este cu atât mai relevantă cu cât actorul a fost inclus într-un program pentru tineri artiști al TNT. Nu în ultimul rând, este o recunoaștere pentru școala de teatru timișoreană. Chifu a terminat licența și  masterul la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT. Acu,, este doctorand în cadrul aceleiași facultăți.

LĂSAȚI UN MESAJ