DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are două cazuri confirmate de coronavirus, la Mario Contra și Raul Vidrăsan, iar antrenamentele echipei au fost afectate din acest motiv. Acum, se fac antrenamente într-o formulă de 11, opt seniori și trei juniori. De asemenea, clubul a anunțat că patru tineri vor fi împrumutați în viitorul sezon în Liga 3.

Laza Baza Sportivă 2 se antrenează Ioan Mera, Cristian Scutaru, Alin Ignea, Sergiu Popovici, Alin Manea, Mircea Axente, Ionuț Coadă, Alexandru Munteanu, dar și trei juniori: fundaşul/mijlocaşul stânga Denis Bot (născut în 2003), portarul Mario Cuzmanovici şi fundaşul stânga Marco Mircea (n. 2004). În ceea ce-i privește pe Mario Contra și Raul Vidrăsan, cei doi au fost spitalizați timp de 48 de ore și pentru că aveau o stare stabilă, au fost externați acasă. Ei trebuie să rămână în continuare în autoizolare. Tot în izolare sunt alți 11 colegi care sunt considerați contacți direcți ai celor doi. Toată echipa și staff-ul va fi din nou testată luni, 3 august.

Ioan Mera spune că e foarte greu să se antreneze în 11. Fundașul și-a adus aminte de perioada când a jucat în Rusia, la Alania Vladikavkaz, club cu care a și câștigat un proces. ”E foarte greu să trecem peste problema aceasta. Sperăm să nu avem mai mulţi jucători infectaţi. Ne-am pregătit bine, mergeam pe un drum bun şi deodată a intervenit problema aceasta. Nu am jucat încă niciun meci amical, e destul de greu. Sper să nu avem probleme în campionat dacă începe la finalul lunii august. E dificil pentru un jucător când nu are meciuri. Am fost în postura asta în Rusia timp de mai bine de şase luni. Nu ai ritm de joc dacă doar te antrenezi. În Liga a II-a se joacă mai mult fizic, nu neapărat tehnic sau tactic. Noi suntem sănătoşi, nu avem probleme, nu intrăm în vestiar, ne schimbăm şi facem duş acasă, doar mergem la antrenament… Deocamdată suntem bine, sperăm să nu mai fie probleme de luni încolo”, a spus Mera, pentru site-ul clubului.

Altfel, trebuie să precizăm că deși clubul nu ratează nicio ocazie să se laude cu tinerii din propria pepinieră, din nou, patru fotbaliști aflați la trecerea de la vârstă junioratului la cea a senioratului sunt trimiși împrumut la cluburi de Liga 3. Adrian Lazăr, Vlad Bâte și Răzvan Pițigoi vor fi cedați la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar Dragoș Coroiu la CSC Dumbrăvița. De altfel, cei patru aparțineau de aceste cluburi și la momentul izbucnirii pandemiei. De dinainte se apără cazurile de coronavirus la Poli, ei se alăturaseră deja cluburilor de Liga 3, deci nu vor face testul cu alb-violeții.

LĂSAȚI UN MESAJ