Dacă anul trecut era în proces de renovare și nu a marcat evenimentul, acum că suntem capitală europeană a culturii, Muzeul Național de Artă va marca Noaptea muzeelor. Astfel, din după-amiaza zilei de 13 mai, până după ce se lasă întunericul, sunteți aștepți la o porție de cultură.

Intervalul în care muzeul va putea fi vizitat este 15-23, sâmbătă. Se deschid porțile, dar se aprind și luminile în superbul Palat Baroc. Și pentru că cea mai frumoasă incintă este Sala Barocă, acolo, de la ora 18, elevii de la Liceul de Artă ”Ion Vidu” vor susține un recital de muzică clasică, potrivit momentului. Vor fi disponobile pentru vizitare expozițiile temporare ”Victor Brauner – Invenții și magie”, cu picturi și sculpturi ale artistului suprarealist de origine română, dar și ”Timișoara – Potretul unui oraș”, expoziție de artă, dar și fotografie și instalații, plus scurtmetrajul experimental ”Anamorfoze” (1979, coeclția Dorel Tulcan) din Galeria de pe Mercy.

Desigur, vor putea fi vizitate și expozițiile permanente: Artă Bănățeană și Artă Modernă Românească- Dialoguri multiculturale, sec. XVII-XX; Artă Europeană- Fondul Ormos Zsigmond, sec. XV-XVIII; Colecția Corneliu Baba, 1906-1997 și Laboratorul vizitabil de restaurare-conservare.

LĂSAȚI UN MESAJ