În 1920, Timișoara a pășit pe un destin de oraș universitar, odată cu trecerea Banatului la România, iar Institutul Politehnica a fost prima instituție de învățământ superior. În 1924, primii ingieri au cântat „Gaudeamus igitur”, iar UPT marchează cum se cuvinte acest an.

Su egida denumirii Anul Alumni UPT se organizează nu mai puțin de șapte evenimente în acest. Primul e deja în desfășurare, Zilele Studenților Timișoarei.  Joi, șahisutl de renume mondial Garry Kasparov are un dialog cu timișorenii la Operă, „Provocările lumii moderne”. Marele maestru va fi și vineri la Tech Talks, al treilea eveniment din seria pentru celebrarea studenților, cei care aud at renumele UPT în lume. Nu va lipsi nici Poli Kids Fest, în preajma Zilei Copilului, și desigur, nici Alumniversum, ceremonia de absolvire pentru cei ce termină ciclul de licență și nu numai.

La 27 septembrie va avea loc un eveniment cu totul special, „ELITh – UPT în 100 de generații”, dedicat absolvenților universității. Evenimentul va fi simultan cu altul,d edicat tinerilor politehniști, „StartUPT – Bine ați venit în Universul Politehnicii!” Foștii absolvenți sunt oricum invitați să se înscrie pe platforma dedicată, pentru participări la conferințe sau ateliere. Nu în ultimul rând, în perioada 24-27 octombrie se va organiza Timișoara City Marathon by UPT.

Printre absolvenții celebri ai UPT îi amintim, pe cei care nu s-au consacrat neapărat ca ingineri, pe Ioan Holender sau Mircea Baniciu.

LĂSAȚI UN MESAJ