Ediția aniversară a Festivalului Eufonia, în organizarea căreia se implică și Filarmonica Banatul, a fost un succes. Mulți timișoreni au aplaudat concertele care le-a bucurat serile de toamnă.

Evenimentul a avut loc în perioada 28 august – 18 septembrie, atât la Filarmonica, Grădina de vară, dar și spații neconvenționale, precum biserici sau Piața Unirii. Organizatorii spun au fost peste 1500 de participanți. La secțiunea Music Outside de Box a existat, în premieră, o secțiune de muzică barocă, în cadrul festivalului care e tradțional de muzică clasică. Compoziția lui Modest Mussorgsky, ”Tablouri dintr-o expoziție – Remake”, în varianta lui Yaron Gottfried, pentru ansamblu de muzică de cameră și trio de jazz, a fost plaudată minute în și de public.

Cursurile muzicale oferite de profesioniști au fost pe placul celor înscriși. S-a remarcat cursul de muzicoterapei, susținut de Angelica Postu, care, în prezent, profesează la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin. La festival au participat 14 artiști de renumre din țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Rusia, Turcia, Slovenia, Polonia, Norvegia, Rusia, Austria și România.

LĂSAȚI UN MESAJ