DISTRIBUIȚI

Compania de apă-canal Aquatim anunță că de astăzi a început controalele pentru a depistat cetățenii care s-au branșat ilegal. Problema devine una mai acută pe perioada verii.

Controalele se fac pentru că există atât sesizări din partea populației, dar și pentru că apar neconcordonanțe între consumul real și cantitatea de apă declarată de consumatori. Astfel, există suspiciuni că există persoane care folosesc metode ilegale, pentru a ”ocoli” contorul de apă, ceea ce, firește, este ilegal. Din cauza celor ce procedează așa, scade presiunea în rețea și, în același timp, crește presiunea pe conducte. În plus, ceea ce nu reiese din citirea contoarelor e contabilizat ca pierdere și, deci, se factureză la toți locuitorii, indirect.

Vara, problema se accentuează, pentru că mulți udă grădinile cu apă din rețea și încearcă să ”fenteze” contorul. Aquatim recomandă ca pentru grădină să colectăm, cu un bazi, apa pluviala, sau să forăm puțuri de mici adâncime. Dacă rețeaua nu mai are apă la o presiune bună, acest lucru poate avea repercusiuni urâte în cazul unui incendiu, de aceea, oamenii sunt sfătuiți să nu mai ude grădina cu apă de la robinete.

LĂSAȚI UN MESAJ