De azi până joi inclusiv are loc loc Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est (Expoapa), la Brașov. Aquatim e prezentă prin directorul Ilie Vlaicu, care e și președintele Asociației Române a Apei.

ARA și organizează evenimentul la care participă specialiști în domeniul apei, manageri, proiectanți, cercetători și operatori de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din țară și străinătate. ”Industria apei are un potențial enorm pentru a deveni proiectul de țară pe care îl dorește ARA. În jurul serviciilor de apă și canalizare se poate structura o întreagă rețea care să susțină și alte domenii conexe – construcții, echipamente specializate, servicii de proiectare, consultanță etc. Este nevoie de multă muncă și de o strategie comună, bazată pe o strânsă colaborare între reprezentanții instituțiilor publice centrale, operatorii regionali de apă, instituțiile financiare care pot asigura finanțarea proiectelor majore și autoritățile locale, conștiente de oportunitățile la nivel local. Trebuie să acționăm. Viitorul este acum!”, spune Ilie Vlaicu.

La ediția din acest an participă 91 de firme din țară și străinătate. Timp de trei zile, se organizează seminarii și conferințe  pe următoarele subiecte: finanțarea sustenabilă din tarif a costurilor apei potabile și apei uzate, tendințele actuale în gestionarea pierderilor de apă, digitalizarea operatorilor de apă și siguranța viitorului apei în România.

LĂSAȚI UN MESAJ