SCM Timișoara a câștigat la scorul de 72-65 primul meci cu Baschet Petrolul Ploiești, din seria pentru menținerea în Liga Națională de Baschet masculin. A fost o dispută echilibrată, dar spre finalul sfertului trei, alb-violeții au început să se desprindă.

Jocul s-a disputat la Arad, deoarece la Timișoara în Sala ”Constantin Jude” a fost concurs de gimnastică junioare. Meciul a început echilibrat, cu un plus pentru agzde când au reușit să se apere bine în zonă, însă după minutele de la jumătate asfertului, ploieștenii au revenit, astfel că primele zece mintue s-au terminat la scorul de 12-8. Timișorenii au revenit la conducere, însă oaspeții au egalat la 25 și jocul a continuat strâns. La pauza mare, într-o sală în care au venit destul de mulți arădeni, Timișoara a intrat cu avantaj minim, de 36-34.

Meciul a continuat să fie echilibrat și în sfertul trei, cu lupte tot mai strânse pentru fiecare minge și șansa revenirii la conducere pentru oaspeți după ce timișoreni au avut câteva aruncări ce nu au atins nici măcar panoul. Finalul parțialului i-a găsit însă mai bine pe timișoreni, care au terminat cu 55-51. Rapid, după 32 de minute, scorul a devenit 59-51. Ploieștenii au fost nevoiți să alerge după egalare și au reușit doar parțial să reducă diferența. Cu toate că Simmons se accidentase de la 59-51, iar din minutul 56, lazar a fost descalificat, petorliștii au ăncercta trițe în zadar.

Kesar a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 12 puncte, urmat de Simmons, cu 11, Mitrovic și Petrescu, cu câte 10 fiecare, Scot Grayson și Mirkovic, cu 9 puncte fiecare, Gajic, cu 3, Năsturescu, cu 3, Schipor și Lazar, cu 2 puncte fiecare. Reginald Johnson a dat cele mai multe puncte pentru oaspeți, 26.

Petricevic a precizat că apărarea a făcut diferența, jucată bine în zonă. ”Vreau să mulțumesc celor de la Arad, Direcției de Sport, echipei de baschet ICIM și arădenilor care ne-au ajutat foarte mult și ne-au oferit o găzduire deosebită. A fost multă lume în sală. Acest lucru mă bucură și trebuie să le mulțumesc. Meciul s-a decis în câteva detalii. Cred că intensitatea în apărare pe care am avut-o în sfertul patru a făcut diferența, dar scorul e 1-0. Și dacă era 0-1, spuneam același lucru, că se joacă încă. Trebuie să uităm repede, mâine să ne întoarcem la antrenament și să vedem ce putem îmbunătăți. Cu siguranță trebuie să păstrăm intensitatea din apărare și bineînețeles, să lucrăm la precizia aruncărilor, pe care nu putem să o schimbăm foarte mult la antrenamente. Poate faptul că vom juca în sala noastră o să însemne ceva. Poate nu, după atâtea zile de pauză nu știu. Dar am avut parametri buni de joc”, a spus antrenorul Timișoarei.

Nemanja Tomic spune că eerorile echipeis ale au fost cruciale pentru rezultatul final. ”Toate meciurile acestei serii vor fi foarte grele. Ambele echipe sunt bine pregătite. Cred că va fi o serie lungă și grea. Se vor da puține puncte, apărările vor fi solide, așa cum se joacă în campionatul românesc. Noi am luat decizii proaste în momente cruciale. Vom vedea emciul viitor ce se va întâmplat. Nu am marcat vreo două aruncări necontestate. Trebuie să analizăm de ce am luat asemenea decizii și să nu le repeătm peste două zile. Sala a fost o surpriză plăcută, cu multă lume. Poate nu le-am oferit cel mai frumos meci, a fost foarte tactic. Cred că și în meciul viitor învingătoare se va decide în funcție de cine va face mai puțin greșeli”, a precizat scouterul ploieștenilor.

Următorul joc e joi, la Timișoara de data aceasta, de la ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ