DISTRIBUIȚI

Centrul de proiecte al Municipiului Timișoara are oficial o șefă. Alexandra Rigler, de formație profesională arhitect, a câștigat concursul și va conduce centrul fondat de Robu, dar căruia primarul Dominic Fritz i-a ”extins” aria de acoperire.

Alexandra Rigler are 31 de ani și a fost coordonatoarea ediției din 2020 a Bienalei Timișorene de Arhitectură Beta. Tânăra a activat și în Consiliul teritorial de conducere al Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș, dar a fos tși membră a comitetul de experți al Premiului European pentru Spațiul Public Urban, în cadrul platformei de colaborare F O R, sau în diverse ONG-uri, precum Faber, De-a Arhitectura, Mojar sau în Comunitate. Pe lângă experiența din domeniul arhitecturii și urbanismului, Alexandra Rigler are expertiză și în management și producție culturală, da rși în accesarea de fonduri, inclusiv la nivel european. ”Combinația optimă de încredere, putere de muncă, deschidere și responsabilitate m-a ajutat până acum să duc la bună îndeplinire proiectele la care m-am angajat. La fel va fi și în cazul Centrului de proiecte”, a declarat Alexandra Rigler.

Centrul de proiecte a fost gândit de Robu în plină criză a Asociației Timișoara 2021. Banii pentru cultură ar fi urmat să se acorde prin centru. Fritz a extins accesarea de fonduri nerambursabile de la autoritățile locale prin acest centru pentru mai multe domenii: cultură, educație, tineret, sport, mediu și implicare civică și socială. ”Primăria Municipiului Timișoara a alocat 11 milioane de lei anul acesta pentru finanțări nerambursabile. Centrul de Proiecte va gestiona aceste fonduri extrem de necesare, după un an în care atât sectorul cultural independent, cât și fundațiile și ONG-urile au suferit enorm. Mă bucur că Alexandra Rigler, o persoană respectată în comunitatea timișoreană pentru proiectele pe care le-a gestionat, a decis să se alăture acestui proiect care va da restartul evenimentelor în Timișoara și va canaliza energiile necesare pentru anul 2023, an în care orașul va deține titlul de Capitală Culturală Europeană”, a declarat primarul.

În ultimele săptămâni, centrul a fost condus interimar de consiliera personală a edilului, Simona Fiț, măsură dispusă până la finalizarea concursului. Primăria spune că zilele viitoare, Centrul de proiecte va anunța și lansa apelul de finanțare pentru proiectele culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ