DISTRIBUIȚI

Progresul științific face ca și expozițiile de muzeu să fie altfel ca pe vremuri. De vineri până la sfârșitul anului, Muzeul Național al Banatului găzduiește expoziția de realitate virtuală ”Dacica 3D”, despre artefactele înaintașilor poporului român.

Cu ajutorul unei aplicații, expoziția recreează artefacte dacice în realitate virtuală. La vernisajul de vineri, 19 noiembrie, vizitatorii vor putea vedea mai multe însă. Cei curioși vor putea face un tur virtual 3D al castrului roman Porolissum, dar și o plimbare virtuală cu trăsura prin centrul Zalăului de la început de secol XX. Expoziția face parte din proiectul ”VRreau la muzeu”, desfășurat de Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Vernisajul va avea loc vineri, 19 noiembrie, de la ora 12, în mansarda B1 a Bastionului Theresia. Vor avea acces cei cu certificat verde, obligatoriu, cu mască, și în limita a 50 de persoane. Biletul costă 5 lei, iar expoziția va putea fi vizitată  și în decembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ