Melomanii își pot bucura urechile, sufletul și mintea în weekend la Fiarlmonica Banatul. Sâmbătă, marele pianist Simon Trpčeski va fi la Timișoara, iar duminică, violoncelista Dawoon Kim din Coreea de Sud va fi la Sala Capitol.

Sâmbătă, la Timișoara e programat recitalul Cvintetul Makedonissimo, fondat chiar de Simon Trpčeski. Programul ce va fi interpretat a primit recenzii foarte bun la nivel mondial. Cvintetul are un stil muzical unic, de îmbină folclorul macedonean cu cu armonii îndrăznețe și influențe de muzică jazz. Concertul începe la ora 19, sâmbătă seara.

Duminică, urmează alt moment muzical unic, tot de la 19. Concertul face parte din proiectul ”Muzică, război și pace în Europa 1922 – 2022”, iar sâmbătă seara la MuTh Hall din Viena are loc un concert din acest program. Antonin Rey e dirigjor, iar Dawwon Kim e solistă.

Se vor interpreta: Concertino pentru violoncel și orchestră de coarde, op. 87 de H. GAL și Concertino pentru violoncel și orchestră de coarde, op. 43bis de M. Weinberg, Triptych pentru orchestră de coarde de A. Tansman și Intermezzo de F. Schereker.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ