Ultima lună de toamnă va fi una foarte interesantă pentru melomani. Filarmonica Banatul are invitați de excepție pentru concertele din noiembrie.

Dirijori și soliști din țări precum Canada, Germania, Austria, Danemarca, Armenia, Elveția, Rusia, Grecia și Serbia vor cânta la Timișoara alături de Orchestra simfonică și de Corul ”Ion Românu” compoziții celebre, dar și în prima audiție. De altfel, dirijorul Ruben Gazarian, german de origine armeană, a sosit la Timișoara pentru a conduce spectacolul de vineri, 28 octombrie, cu solistul Florin Iliescu, violonist. Ruben Gazarian este, dirijor al unor orchestre renumite precum Radio-Sinfonieorchester Stuttgart des SWR, WDR-Sinfonieorchester Köln, Hamburg Symphony Orchestra, Deutsches-Symphonie-Orchester Berlin, Orchestra National de Lyon, Jerusalem Symphony Orchestra, Tel Aviv Opera Orchestra (RishonLeZion Orchestra), Zürich Chamber Orchestra și multe altele.  De asemenea, în noiembrie, la Filarmonica Banatul sosește cunoscutul dirjijor german Stefan Geiger, dar și dirijorul rus stabilit în Germania Sergey Simakov.

Soliștii care vor veni ca invitați sunt: Simona Sindreștean, din 2015 angajată permanentă ca solo oboist în Sonderjyllands Symfoniorkester, Danemarca, Ansamblul Black Page Orchestra (Austria), format din lideri ai generației tinere de compozitori de avangardă, Tryo Pythia (Grecia), celebru pentru recitalurile de pian la șase mâini, Fabio di Càsola, considerat unul dintre cei mai importanți clarinetiști contemporani, câștigătorul prestigiosului concurs de la Geneva (1990), al premiului Grand Prix Patek Philippe, clarinetistul numărul 1 al Elveției (Musik & Theater), pianistul sârb Aleksandar Serdar, care a cântat cu orchestre celebre, printre care Filarmonica din München, Filarmonica din Bremen, Filarmonica Slovenă, Orchestra Radio Slovenă, Filarmonica San Jose, Filarmonica din Cincinnati, Orchestra National de Lille, Orchestra National du Capitole de Toulouse și Filarmonica din Atena, și violoncelistul Bryan Cheng (Canada).

De asemenea, vor fi și două spectacole pentru copii în noiembrie. Primul va fi vineri, 11 noiembrie, la Sala Capitol. Maestrul Radu Popa a pregătit un concert simfonic educativ. De la dirijorul permanent al Filarmonicii Banatul, copii cu vârste între 12 și 18 ani vor putea afla detaliile unui concert de succes și să o întâlnească pe Simona Sindreștean, solista concertului de vineri seara, de la ora 19. Evenimentul pentru copii începe la ora 11. De la aceeași, oră, sâmbătă, 19 noiembrie, la Sala „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara va fi un recital cu muzică din desene animate, dedicate celor între 2 și 7 ani.  Evenimentul va fi prezentat de Ionuț Marian Pîrvulescu, actor al Teatrului „Auăleu!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ