DISTRIBUIȚI

Festivalul Plai va avea reuni din nou iubitorii de muzică, la Muzeul Satului Bănățean, și în această toamnă. Organizatorii au stabilit deja o parte importantă dintre artiștii care vor urca pe scenă, precum și prețurile abonamentelor și biletelor.

Festivalul, organizat din 2006, ajunge la ediția cu numprul XVII în 2022. Evenimentul va avea loc în perioada 9-11 septembrie. În această perioadă, un abonament la festival costă 130 de lei, iar un bilet pentru o zi, 75 de lei. Pe perioada evenimentului, prețurile vor fi ceva mai ridicate: 150 de lei un abonament și 100 de lei un bilet. Copii sub 12 ani, persoanele cu handicap și însoțitorii lor au acces liber la festival. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul www.plai.ro.

Organizatorii de la Centrul Cultural Plai anunță că la festival vor cânta următorii artiști străini: Buika (Spania), care îmbină flamenco-ul cu jazz-ul sau blues-ul, Oumou Sangre (Mali), care vorbește despre problemele sociale ale Africii în muzica sa, Orkesta Mendoza feat. Salvador Duran (Mexic și SUA), cu o fuziune între muzica celor două țări, BCUC, din Africa de Sud, care aduc în prim-plan muzica zulu, Iarku (Turcia), cu ritmuri eclective, Monsieur Doumani (Cipru), cu ritmuri tradiționale din Insula Afroditei, Trad.Attack (Estonia), ce îmbină ritmurile moderne cu cele arhaice.

De asemenea, din line-up fac parte și Tumbe, un nou proiect al Centrului Cultural Subcarpați, care e bazta pe folclorul nostru autohton, dar și binecunoscutul artist Zoli Toth.

foto: facebook.com/PLAIFestival/

LĂSAȚI UN MESAJ