DISTRIBUIȚI

Povestea emoționantă a asistentului medical SMURD Sebastian Petruș, din Timiș, are ecouri naționale. Timișeanul a fost nevoit acum câteva zile să își salveze propriul băiețel, lovit de o mașină în timp ce a fost lăsat la sfârșitul săptămânii la bunici. Povestea sa a apărut pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Sebastian Petruș se afla chiar pe elicopterul SMURD, după o misiune, când echipajul a fost trimis la un nou caz. Din drumul dintre Timișoara și Arad, elicopterul a luat-o spre Fârdea, unde un copil de 4 ani fusese lovit de o mașină pe șosea, în timp ce se plimba cu bicicleta. La scurt timp,Sebastian Petruș a fost apelat de soție telefonic și a aflat că micuțul lovit și care nu se afla într-o situție bună este chiar fiul său, Mario. Asistentul medical a rămas lucid și i-a indicat pilotului unde e cel mai bun loc de aterizare la Fârdea.

Asistentul medical a fost bucuros că l-a găsit pe băiețel conștient. ”Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzăndu-mi băiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață. Știam că trebuie să îl țin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam întruna… ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam povești și voiam să îl văd cu ochișorii închiși, dar acum îl voiam treaz”, a povestit Sebastian Petruș.

La Timișoara, cel mic a fost dus de ambulanță la spital. Marți, copilul a fost operat la piciorul lovit și acum se află în perioada de recuperare. Cu siguranță, în cei patru ani de când lucrează la Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Timiș, aceasta a fost misiunea vieții sale pentru Sebastian Petruș.

foto: facebook.com/ministeruldeinterne

 

LĂSAȚI UN MESAJ