DISTRIBUIȚI

Voluntarii din cadrul Asociației Timișoara 2023 Capitala Europeană a Culturii au lansat o campanie, ”Spune povestea ta de după mască”, una menită să arate cum au trăit oameni de cultură în acest an dificil. Campania s-a lansat astăzi, 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională.

Practic, voluntarii vor face o serie de interviuri cu oamenii de cultură. ”Vom întreba participanții care sunt metodele lor de gestionare a stresului, îi vom ruga să ne împărtășească câteva dintre experiențele lor din timpul pandemiei și îi vom încuraja să spună povestea lor de după mască. Prin aceste povești, ne dorim ca oamenii să se simtă încurajați, să înțeleagă că nu sunt singurii care au trecut prin momente dificile și să ia cele mai potrivite decizii, pe mai departe”, a declarat  Valeria Dobrojan, voluntar în cadrul campaniei.

Cultura a fost un domeniu lovit din greu de restricțiile pandemiei. ”Această campanie ne oferă posibilitatea de a împărtăși cu privitorii poveștile reale ale participanților, în care fiecare povestitor poate descrie experiența în mod personal, așa cum o simte”, a afirmat Adriana Ivanov, voluntar și ea în cadrul campaniei. De asemenea, momentele de restricții sunt departe de a fi depășite. ”Deoarece în  această perioadă dificilă fiecare dintre noi are ceva de spus și are nevoie să fie ascultat”, a completat Simion Dumbravă, voluntar în cadrul proiectului.

Va fi, așadar, o veritabilă colecție de povești despre supraviețuire. ”Noi, echipa Colecționarii de Povești, studenți și voluntari în cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană vom da startul campaniei «Spune povestea ta de după mască»,  marți, 1 decembrie 2020”, a declarat Gabriela Nistoran, voluntar în cadrul campaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ