DISTRIBUIȚI

Pentru al treilea an consecutiv, Timișoara este gazda compeitției Women Rally, singurul concurs automobilistic organizat sub Egida Federației Române de Automobilism Sportiv și la care concurează doar doamnele și domnișoarele. 48 de femei-pilot se vor întrece în cele cinci clase ale concursului.

Women Rally este un campionat național cu trei etape, iar prima rundă a anului este cea de la Timișoara. La ediția din 2021 s-au înscris 60 de concurente, cu 48 de mașini, deoarece prezența copilotului nu este obligatorie. Se va concura, la fel ca în anii trecuți, în parcarea Shopping City Timișoara. Organizatorii au pregătit un traseu spectaculos, cu viraje în viteză, ace de păr și destule șicane und eșfoerițele își vor putea demonstra măiestria într-ale pilotajului. Raliul e unul dieal pentru femeiele începătoare într-ale motorsportului, deoarece organizatorii oferă concurentelor și căști și cagule, pentru ca raliul să fie o experiență sigură. Clasele 1, 2 și 3 sunt cele didcate mașinilor de stradă, fără modificări, cu motor termic. Există și clasa 4, pentru mașini electrice, cu cinci concurente înscrie la start.

Clasa 5 e pentru mașinile cu modificări, pentru raliuri. Ligia Barbu și Angela Săutea sunt prin cele care vor concura.”Abia așteptam să înceapă Women Rally, îmi era pur și simplu dor să fiu la volan, în ultima vreme fiind doar în scaunul din dreapta la competiții. După câștigarea Women Rally 2020, am decis împreună cu prietenul meu să trecem la profesioniști. Obținând licență de copilot, am decis să mă înscriu în cadrul Women Rally la clasa 5. Nemaivând posibilitatea să punctez în clasamentul general, presiunea este mai mică și îmi doresc să avem o etapă frumoasa cu multa bună dispoziție. Nu am adus foarte multe îmbunătățiri mașinii deoarece o folosesc zi de zi, făcând naveta cu ea. În clipa în care am achiziționat-o am pus piese top end iar upgrade-ul a fost la motor, adică un soft care a ridicat puterea la 115 cai și pop and bangs, dar și la anvelope, pentru că voi folosi softuri și medii de rally”, a spus Angela Săutea.

Vor exista și trei mașini de secritate, conduse de organizatoarea Laura Savu, Mirela Castelli, reprezentanta Casa Auto Timișoara, și Cristina Oprea, și ea fostă concurentă de raliuri. ”Chiar dacă revin la Timișoara în calitate de ambasador Women Rally, anul acesta voi trăi altfel emoțiile competiției, pentru că mama mea a decis să mi se alăture și s-a înscris în concurs chiar cu mașina mea de stradă! Din această perspectivă, pot observa cu atât mai bine că evenimentele Women Rally au crescut frumos într-un campionat cu adevărat interesant, demonstrând încă o dată că Federația Română de Automobilism Sportiv a reușit să aducă sub umbrela sa o mare varietate de discipline, care se adresează tuturor pasionaților de automobilism, indiferent de vârstă, buget sau experiență”, spune Cristina Oprea.

Astăzi, de la ora 19, după briefingul pentru concurente va avea loc startul festiv, din Piața Huniade. Alături de Laura Savu, în prima mașină, va fi și Simona Amânar. Mâine, concursul începe la ora 10. Festivitate de premiere va fi la dinauel oficial de sâmbătă seara, la ora 19. Apoi, duminică, concurentele vor avea parte de un prânz extins la Crama de la Petrovaselo.

LĂSAȚI UN MESAJ