DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta are loc în Timișoara Festivalul International Student Week in Timișoara – ISWinT (Săptămâna Internațională a Studenților în Timișoara). Evenimentul de deschidere are loc în aceast după-masî, iar Parada e programată duminică.

Tematica din acest an este ”Reunite.Rebuild.Restart” (Reunește, Reclădește, Restartează). Deschiderea oficială are loc de la ora 17, la Casa Tineretului. Workshopurile de anul acesta vor fi centrate pe importanța educație prin metode inovative, atât de necesare în perioada restricțiilor. Vor fi atinse teme de dezvoltare personală și despre viața după pandemie, precum viață sănătoasă, manipulare media, agresiune pe internet, voluntariat, teama de a vorbi în public, gestionarea timpului și obiceiuri sănătoase de viață.

Vor fi activități dedicate atât studenților, cât și publicului timișorean larg. Parada ISWinT se va relua, duminică, 31 iulie, iar studenții vor flutura steagurile din țările lor, promovând multiculturalitatea și spiritul liber. Ca de obicei, se va promova egalitatea de șanse și incluziunea socială.  La final, va exista un concert al trupei BlackBird, la Iulius Town.

Evenimentul organizat din 1994 de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, alături de Universitatea Politehnica din Timișoara a avut două ediții exclusiv online în ultimii doi ani, din cauza pandemiei. Tradițional, festivalul intercultural este dedicat studenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ