DISTRIBUIȚI

Cel mai de succes festival din țară dedicat copiilor, tinerilor, dar și cadrelor didactice, ajunge și la Timișoara. În perioada 6 – 10 aprilie, Astra Film Junior călătorește în 23 de localități din România, fiind inclus în programul național „Școala Altfel”, care începe săptămâna viitoare. De data aceasta, Astra Film Junior on Tour s-a extins și pentru liceeni și vine cu o ofertă educativă pentru tinerii cu vârste cuprinse între șase și 18 ani.

Nu mai puțin de 20.000 de elevi din țară vor viziona filme documentare care „creează un spațiu de gândire și dezbatere, care momentan lipsește din curricula oficială a școlilor din România”. Filmele sunt apreciate la nivel național, iar în funcție de nivelul de învățământ, copiii vor vedea documentare precum ”Facebook Follies”, ”Acasă”, ”Județul Sibiu. Poarta de sud a Transilvaniei” sau epsioade din seriile „Hai să ne jucăm!”, „Hai să dansăm!”, „Iubesc muzica!” și „Școala Discovery”. De asemenea, în program este inclus și ”Drumul spre școală”, care a câștigat în 2014 premiul Cesar pentru cel mai bun film documentar.

În 2015, Astra Film Junior on Tour ajunge în Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Ploiești, Pitești, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Sighetul Marmației, Copșa Mică, Abrud, Sadu, Horezu, Loamneș, Alămor, Călimănești, Mateești, Berislăvești, Sălătrucel, Sinești și Ceauru. La Sibiu, proiecțiile sunt organizate la sediul Studioului Astra Film, care dispune de două săli de cinema.

Cu ajutorul acestui program educativ, dar și interactiv, elevii învață și se distreză în același timp. „Există oare un moment mai bun decât copilăria pentru a-ți deschide spiritul și a accepta diversitatea? Ne bucură foarte tare că cererea la nivel național este în creștere de la un an la altul. În cadrul programului <<Școala Altfel>>, organizat la nivel național, Astra Film Junior înregistrează un nou record – 20.000 de spectatori” a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival.

Astra Film Junior, inițiat în 2009, a devenit cel mai de succes festival din România dedicat copiilor de toate vârstele și cadrelor didactice. Până în prezent, 60.000 de elevi și profesori din toată țara s-au bucurat de un program de top atent selectat menținut la standardele educației prin film practicată în Europa.

Nicoleta POPA

LĂSAȚI UN MESAJ