DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica joacă primul meci cu Dan Alexa ca antrenor principal sâmbătă, pe ”Dan Păltinișanu”, cu Petrolul. Timișorenii au depășit problemele cu coronavirusul, dar jucătorii vindecați nu au făcut prea multe antrenamente, așa că sunt ieșiți din ritm. Alexa se așteaptă la un meci foarte greu, tocmai pentru că Petrolul a pierdut poate neașteptat cu Aerostar Bacău.

Alexa știe foarte bine că în situația actualului clasament, foarte comprimat, orice punct contează. ”S-a strâns foarte mult clasamentul, întâlnim o echipă care are pretenții clare de promova. Au investit și foarte mult. O echipă care are jucători de calitate, un antrenor foarte experimentat care are deja două promovări. Va fi un meci greu, dar am încredere că putem să-l câșțigăm. Este important să aducem puncte pentru că inclusiv locul 15 sau 16 într-o etapă, maximum două, pot ajunge pe poziție de play-off. Și Rapidul, care părea scoasă din cursă, a revenit în prim-plan. De asta fiecare meci e important. E important să fim foarte concentrați, aștept foarte multă determinate și personalitate”, a spus antrenorul echipei.

”Chirurgul” a remarcat că oricum, Petrolul schimbă în permanență echipa de start. ”Acesta este mare hibă a fotbalistului român. După înfrângeri usturătoare știe să se motiveze foarte bine, joacă cu o anumită teamă. Vor veni 100%. Invers, când obții victorii importante, tinzi spre relaxare și tot timpul e foarte greu să-i remotivezi. Mai revin și jucătorii care au avut covid. Revine Manolache, un jucător foarte important pentru ei. Dar Petrolul are un lot de 25 de jucători. Folosesc două echipe. N-au folosit aceeași echipă două etape la rând, sub nico formă. Petrolul are de unde să aleagă. Le este ușor și indiferent de componența lor, vor veni foarte montați”, consideră Alexa.

Fotbaliștii ar fi dorit să evolueze și la acest meci pe Știința, deși e clar că mica arena nu mai se potrivește cu clubul care spune că vrea să promoveze. Până la urmă, firescul s-a petrecut pentru un meci programat în noiembrie la ora 15 și jocul a fost mutat pe ”Dan Păltinisanu”. ”Tot timpul am spus-o. «Dan Păltinișanu» este un loc drag mie. Mă simt foarte legat de locul acela. Doresc să am în continuare amintiri frumoase pentru că suntem angrenați cu toții într-un proiect de suflet mai mult. Sperăm să reușim. Inclusiv pentru ora 15 trebuie nocturnă. La 16,30 se dă drumul la nocturnă. E riscul de întuneric și am preferat să nu riscăm  pentru că am fi putut, în cazul unui nefericit incident, să se amâne cu 10-15 minute. Eram în imposibilitatea de a juca”, a spus Alexa despre acest subiect.

Cei cinci jucători cu coronavirus,  Sofran, Mera, Coadă, Munteanu și Manea s-au vindecat, dar au ratat multe antrenamente. Alexa a precizat însă că unii vor fi folosiți. ”Le-au ieșit două teste negative, dar mi-e greu să cred că mă pot baza pe ei. Vin după o pauză. Voi vedea dacă va evolua unul, maximum doi”, a mai adăugat Alexa.

Stjepan Plaznoja a spus că se simte foarte bine la Timișoara. ”Ne-am antrenat bine săptămâna aceasta. Ne-am pregătit foarte bine și am analizat adversarul. Suntem pregătiți pentru meciul de mâine. Fiecare antrenor are propriul stil. Dar cred că antrenorul Alexa lucrează foarte bine tactic, ceea ce ne ajută foarte mult. A schimbat lucrurile în bine. Cred că Petrolul e într-o situație dificilă și vor da totul ca să câștige. La Timișoara mă simt foarte bine. E unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Am fost la Sibiu, dar aici viața e mult mai bună. Îmi plac și oamenii de aici, oamenii de la club m-au ajutat foarte mult”, a spus croatul.

Meciul cu Petrolul începe sâmbătă la ora 15 și va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ