DISTRIBUIȚI

ASU Poli a jucat azi al patrulea și ultimul amical, ”adjudecat” la scorul de 5-0 în fața Pandurilor, antrenați de timișoreanul Călin Cojocaru. A fost un meci dominat clar de alb-violeți, în fața oltenilor, aflați în cantonament la Timișoara.

Partida a avut loc pe terenul de antrenament din spatele Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Scorul l-a deschis încă din minutul 3 Jose Casado, pentru ca după 15 minute, diferența să crească la 2-0, după ce Munteanu a marcat din penalty. Poli a mai fost periculoasă prin Plazonja și Ivanovici, pentru ca în minutul 41, să marcheze prin același Plazonja. După 3-0 la pauză, la primul amical în care a jucat pentru echipă, a marcat și Ionuț Cioinac, în minutul 48. Scorul final a fost stabilit în minutul 75, de Axente. Poli a mai avut câteva ocazii în repriza a doua, fiind echipa care a dominat clar jocul.

ASU Poli Timișoara: Hindrich – Sofran, Mera, Scutaru, Popovici – Codrea, Casado – Munteanu, Ivanovici, D. Radu – Plazonja

Au mai intrat în repriza a doua: Păduraru – Jurj, Bocșan, Coadă, Pamfile – Cioinac, Ignea – D. Andrei, Rus, Manea – Axente

Pandurii Târgu Jiu: Aldescu, Dieu, Moisie, Diaw, Grecu, Dobre, Sylla, Acosto, Zaborowski, Bunga, Goma

Au mai intrat: Iovicin, Oprița, Cotolan, Erhard, Cojocaru, Velcotă, D. Filip, Habet, Răchișan, Vaida, Corduneanu, Peia

 

În celelalte amicale Poli a câștigat cu 6-1 cu Pobeda Dudeștii Vechi, a pierdut cu 3-1 cu CSM Reșița și a câștigat cu 3-2 cu Viitorul Pandurii. Alexa s-a declarat mulțumit de perioada de pregătire.”A fost un joc bun din partea noastră. Am avut o săptămână grea, în care am încărcat foarte mult. În primul rând, mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, nici de la mine, nici de la Pandurii, Un joc de verificare. Am reușit greu să luăm amicale, pentru că e destul de greu cu restricțiile pe care le avem. Sper să fie suficiente, încep meciurile oficiale, întâlnim un adversar care clar este favorit, Astra Giurigu. Darr încercăm să pregătim meciul cu Buzău din prima etapă și prin prisma meciului cu Astra. A fost o perioadă de acumulări. Cred că echipa a crescut din punctul acesta de vedere. Am crescut de la joc la joc. O perioadă grea pentru fotbaliști, dar necesară”, spune Dan Alexa.

Călin Cojocaru a spus că echipa sa a făcut multe erori, pe fond de oboseala. ”Am jucat cu Poli, o echipă bună, la alt nivel față de noi. Ei în șapte zile joacă meci oficial, noi abia în 28 februarie avem primul meci. S-a văzut la noi oboseala. Am jucat foarte, foarte prost. Efortul fizic m-a interesat mai mult la băieți. Nu e tot aia să începi peste o săptămână sau peste trei săptămâni. Sunt mulțumit, dar asta nu scuză greșelile pe care le-am făcut. Am luat foarte ușor goluri, ceea ce nu-mi place. Vreau altceva de la jucători. Chiar dacă sunt obosiți, vreau să joace cu capul, nu să joace haotic, să gândească altfel fazele. Ne-au lipsit și mulți jucători cu ușoare accidentări, Dodoi, Pleșa, Bakary, Buaben, Rasoveanu, care contează pentru noi și lucrul acesta s-a văzut astăzi. Nu am avut forță, nu ne-am creat ocazii multe, iar pe fază defensivă nu am fost organizați așa cum trebuie. Astăzi s-a văzut, am fost mereu al doilea la minge”, a declarat antrenorul timișorean.

Pandurii a primit o nouă amânare în procesul în urma căruia ar urma să-și primească banii neachitați de ani de zile. Noul termen la Înalta Curte de Casație și Justiție este 24 martie. ”Nu sperăm, cu siguranță vor veni. Cei care au pierdut procesele până acum apelează la tot felul de tertipuri. Specific românesc: în țara asta nu se mai construiește nimic, doar se dărâmă. Nu mai este o bază sportivă calumea, nu mai vezi o echipă de fotbal. Sportul este zero, la pământ. În loc să luăm exemplul de la țările vecine, unde cum pui piciorul, după graniță vezi altceva, de la infrastructurpă la echipa de seniori, la noi totul este ambiguu, toată lumea fuge, nu poate da bani la fotbal. Nu se poate nimic la noi”, a spus Cojocaru, supărat.

Poli nu va mai juca alte amicale până la meciul de Cupa României cu Astra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ