DISTRIBUIȚI

ASU Poli primește vizita celor de la Astra Giurgiu joi, în meciul din optimile Cupei României. Despre meci au vorbit Dan Alexa și Ionuț Cioinac, care au avut o perspectivă realistă în contextul în care echipa joacă cu un adversar de ligă superioară, iar alb-violeții au ca prioritate promovarea, adică partidele din campionat.

Poli nu va putea miza pe sârbul Pavle Radunovic, care nu poate fi încă legitimat pentru că e extra-comunitar. Marea ”absență” e Constantin Budescu, transferat, care ar fi fost oricum suspendat, dar care sigur și-ar fi pus amprenta asupra partidei, aspecti menționat și de Alexa. ”Ne aflăm înaintea unui început de mini-retur, de meciuri. Meciul de Cupă de mâine e cu un adversar important al fotbalului românesc, o echipă în a cărei componență sunt jucători de valoare certă, condusă de un antrenor cu o experiență. Budescu a plecat, dar oricum ar fi fost suspendat pentru acest meci. Au jucători care pot să-l înlocuiască. Ceea ce-mi doresc este să arătăm o creștere la nivelul jocului”, a declarat antrenorul alb-violeților.

În ceea ce privește terenul de pe ”Dan Păltinișanu”, Alexa a fost să verifice terenul și spune că e într-o stare bună. La Timișoara este anunțată ninsoare mâine. ”Mă bucur că gazonul arată acceptabil și se poate juca mâine. Întâlnim un adversar de top, care a jucat an de an în play-off-ul campionatului, în cupe europene, au și câștigat campionatul. Cunosc echipa Astrei, sunt jucători care pot face diferența. Mâine îmi doresc să ne ridicăm la nivelul adversarului și să avem o prestație solidă. Un teren greu înseamnă că nu mai  există valori atât de mari. Dar Astra are jucători de forță foarte buni. Neagoe sub nicio formă nu este un antrenor naiv. Astra e un mix de jucători cu experiență și tineri, care patru-cinci jucători de forță care pot face față pe un teren greu”, a mai spus Alexa.

Poate cel mai bun transfer al iernii de la Poli, Ionuț Cioinac, va fi în lot, dar Alexa nu e deci dacă va miza pe el ca titular, deoarece mai este în urmă cu pregătirea. „Întâlnim o echipă de Liga 1. Nu bună, ci foarte bună zic eu, cu jucători foarte buni, care sunt convins că va veni să-și joace șansa și să se califice mai departe. Dar și noi avem o echipă bună și cred că vom juca la nivel maxim pentru că ne dorim foarte mult să ne calificăm în faza următoare. O să fie un teren bun din ce știu eu. Sper să ne avantajeze pe noi și să-i dezavantajeze pe ei”, a spus Cioinac.

Meciul de Cupă începe joi la 17,45 și va fi televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ