Astăzi la amiază, ASU Poli a disputat un amical cu CSM Reșița, pe terenul sintetic din Valea Domanului. Echipa antrenată de Alin Minteuan s-a impus cu 3-1 în fața celor de la Poli, deși cărășenii au fost la primul amical, iar alb-violeții, la al doilea.

S-au jucat două reprize de câte 50 de minute. Petre Ivanovici a avut prima mare ocazie în minutul 28, când Cobrea a intervenit la șutul său, după care timișoreanul a reluat în bară. Hindrich a intervenit la un șut al lui Danci, după care Cobrea a salvat și o ațciunea ofensivă finalizată de Munteanu. Hindrich a mai intervenit la un atac al lui Danci, iar scorul de 1-0 de la pauză l-a stabilit atacantul timișorean Claudiu Matiș, testat de CSM Reșița. La reluarea jocului, Astafei a avut un șut care s-a dus în bară, după care Plazonja l-a pus la lucru pe Zimmerman. Și la cealaltă poartă, Păduraru a salvat un șut al lui Buș. Diferența a crescut la 2-0 după 20 de minute din repriza a doua, grație lui Vlad Chera. Plazonja a marcat cu capul peste cinci minute, din centrarea lui Pamfile, pentru ca Astafei să stabilească scorul final din penalty, după un contact între Scutaru și Buș. Pe final, Poli a mai avut ocazii prin Doru Andrei și Plazonja.

ASU Poli: Hindrich – Jurj, Mera, Scutaru, Popovici – Coadă, Casado – Munteanu, Ignea, Ivanovici – Axente

Au mai intrat: Păduraru, Bîrlovean, Plazonja, Pamfile, D. Andrei,  Sofran, Codrea, D. Radu, Bocșan, Manea, Gașpar

CSM Reșița: Cobrea – Ilie, Sălcianu, Dudea, Szjii – Danci, Brînzan, Dat – Costin, Matiș, Dulca

Au mai intrat: Zimmerman, Sima, Dumitraș, Acka, Boboc, Breșeni, Chera, Buș, Astafei, Nini, Mihali

Pentru un prim amical, Minteuan s-a declarat mulțumit. Pe lângă Matiș, Reșița îl mai testează pe Tudor Costin, air antrenorul ar mai dori și alți doi jucători. ”N-a fost important, pentru că e primul joc de când am revenit la pregătire. Am avut zece zile la dispoziție. Probabil că era bun un joc cu o echipă de ligă inferioară, dar este bun și acest test cu o echipă care se află în primele șase. A fost un meci destul de aprig, cu un ritm de joc foarte bun. Am reușit să ne impunem. Sunt foarte mulțumit de atitudinea jucătorilor. Este clar că rezulatul nu avea importanță. Important era să nu ne accidentăm ca să putem să avem continuitate în pregătire, dar, bineînțeles că dacă reușești să câștigi un joc, indiferent că este amical sau în campionat, este extraordinar. Mi-aș mai dori încă unul sau doi jucători, dar vedem în continuare ce va fi. Dar este foarte greu în această perioadă”, a declarat Minteuan.

Alexa spune că Poli mai are mult de muncă. ”Un test foarte bun, cu o echipă bine organizată, împotriva unor jucători cu experiență. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor din lot. Mai avem două meciuri amicale. Încep să cristalizez 13-14 jucători pe care să mă bazez în primul joc. Sigur, mai avem foarte multe de pus la punct. Este o perioadă încărcată din punct de vedere fizic, ne-a lipsit prospețimea. Am arătat bine prima repriză, dar din păcate, iarăși am luat gol dintr-o fază fixă pe un moment de neatenție. Am avut situațiile noastre clare, dar este un prim joc important. Încercăm să creștem din punct de vedere fizic, din punct de vedere al ritmului. Toți jucătorii care au intrat au intrat în ritmul jocului”, a declarat ”Chirurgul”.

Antreorul mai dorește și un mijlocaș central, număr 6 clasic. ”Foarte grea, cu echipe foatre bune. Vor fi meciuri ca și finale. Mai încercăm să aducem un jucător zilele acestea, pe o poziție-cheie și cam asta este”, a mai spus Alexa. Marți de la ora 14, la Timișoara, Poli va juca un amicla cu Viitorul Pandurii.

LĂSAȚI UN MESAJ