DISTRIBUIȚI

Cum săptămâna aceasta nu avea meci oficial, ASU Poli și-a programat un joc-școală cu cei de la Fortuna Becicherecu Mic, adică grupa de juniori alb-violeți născuți în 2003. Seniorii au câștigat lejer, cu 3-0, însă jocul, disputat pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, i-a fost foarte util noului antrenor, Dan Alexa.

Trebuie spus că cei mici au jucat și vineri, îmn Liga 3, cu Dumbrăvița. Fortuna, cu copiii antrenați de Iulian Prodana, nu a putut pune mari probleme alb-violeților. În prima repriză, nici nu au putut intra în careul mare din fața porții apărate de Hindrich. Sergiu Popovici a deschis scorul încă din primele minute, iar la pauză s-a intrat cu 2-0, după un alt gol marcat de Axente. În prima repriză, seniorii au mai avut trei bare, prin Popovici, Axente și Plazonja. În repriza a doua, Hindrich a trecut între buturile Fortunei, deoarece adversarii au avut un singur portar valid. A primit gol de la Bogdan Vasile, în minutul 81. Poli a terminat cu zece oameni, după o accidentare ușoară a lui Denis Radu.

ASU Poli Timișoara: Hindrich – D. Radu, D. Codrea, Scutaru, Pamfile – Ivanovici, Ignea, Casado, S. Popovici – Axente, Plazonja. Au mai intrat: Deronja – R. Toader, D. Andrei, Popescu, B. Vasile, Moţiu, Gologan, M. Mircea , Pureca  şi Vidrăsan. Antrenor: Dan Alexa.

Fortuna Becicherecu Mic: Casian – Icma, Bîrlovean, Stemate, D. Bot – Gaşpar, Al. Prodana – Velcan, Mintaş, Kuhn – Ehling. Au mai intrat: Hindrich (Politehnica) – Cristodulo, Huminic, Periat şi Ştefan Grimmer. Antrenor: Iulian Prodana.

Alexa a explicat de ce a programat acest joc. ”Mi-am dorit foarte mult ca echipa să continue un ciclu săptămânal care să se termine cu un joc. Am ținut foarte mult ca jucătorii pe care îi avem la dispoziție, pentru că sunt cinci jucători foarte importanți care au covid, să joace, deoarece aveau nevoie de un joc, ca să nu ieșim din ritm. În plus, am vrut să văd unii jucători tineri, care au evoluat mai puțin. E important să joace chiar dacă joacă un meci amical. Am preferat să nu risc, am apucat să bag și trei-patru juniori pe care a apucat să-i văd doar o singură dată, ieri la antrenament. Preferam să nu risc o accidentare. Denis e un junior în care eu cred foarte mult și îmi place”, a punctat Alexa.

Poli a avut dreptul la câteva antrenamente pe cel mai mare stadion din oraș pentru că plătise factura pentru meciul cu Dunărea Călărași, care a fost reprogramat. Alexa spune că oricum, Stadionul ”Dan Păltinișanu” e casa lui Poli. ”Am avut posibilitatea să jucăm aici. Îmi place să venim să jucăm pe «Dan Păltinișanu». Mereu am spus-o: aici este casa lui Poli. Este și o atmosferă așa. De meci. Jucătorii tineri au posibilitatea să evolueza pe «Dan Păltinișanu«, chiar dacă sunt meciuri foarte rar aici. Tot timpul când mă întorc aici, mă întorc cu plăcere. Și dacă se poate, mulțumesc celor ce ne pot ajuta”, a mai punctat Alexa. Cel mai probabil, pe același stadion se va juca și meciul cu Petrolul, programat sâmbătă la 15:15. ”Vom vedea exact ce va fi. Am înțeles că s-a dat la ora 15:15. Vedem săptămâna viitoare ce vom decide”, a mai spus Alexa.

Poli a rămas pe locul 3 după primele meciuri ale etapei, dar mai sunt jocuri de disputat, iar la mijlocul săptămâni se mai joacă restanțe. ”Încercăm să ne pregătim foarte bine pentru meciurile acestea trei, pentru că am ajuns într-o situație în care suntem șapte-opt echipe, chiar nouă despărțite de 1-2 puncte. E important să adunăm cât mai multe puncte”, a spus antrenorul.

La Poli sunt acum infectați cu coronavirus Sofran, Mera, Coadă, Munteanu și Manea. Singurii care nu au avut sunt Axente, Ivanovici sau Fișteag, deci aproape tot lotul e, teoretic, imunizat. ”Acum suntem doar trei. Am rămas doar trei și îmi doresc la retestare să revină măcar doi din cei cinci”, a mai spus Dan Alexa.

LĂSAȚI UN MESAJ