Iubitorii de artă și creație artistică au ocazia să participe joi, 12 ianuarie, la un atelier de desen și modelaj, ”Ochi lumină”. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului mai larg ”Artă în comunitate”.

Tema centrală a atelierului este lumină, conceptul în jurul căruia e creionat și programul artistic pentru anul 2023 în care Timișoara e Capitala europeană a culturii. Doritorii vor fi îndrumați de artistele Livia Mateiaș și Gloria Gratti. Totul va începe joi, 12 ianuarie, de la ora 17 și participarea e gratuită, dar condiționată doar de o înscriere prealabilă. Nu sunt encesare cunoștințe de desen sau modelaj. ”Dorim să începem noul an cu lumină, cu vederea limpede și clară și pentru asta vă invităm cu drag la o explorare creativă a expoziției Lumenicum… Prin acest atelier spunem bun venit 2023, un An lumină, spre care privim cu Ochi lumină și sperăm că anul în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană să lumineze toate spiritele și să dezvolte creativitatea și bucuria în noi”, au declarat organizatorii.

Toate materialele vor fi gratuite și oferite de organizatori. Gloria Gratti. Este profesoară la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Absolventă a Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca la specializarea Ceramică-Sticlă-Metal în 1997, a studiat ulterior și Comunicarea vizuală la UVT. Din 1998 predă la liceele de arte plastice din Timișoara și Alba Iulia. Face aprte din consiliul administrativ al Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara. Livia Mateiaș este inițiotarea proeictului ”Artă în comunitate” și are studii de licență, masterat și doctorat în Arte Vizuale la Facultatrea de Arte și Design de la UVT. De asemenea, a făcut un masterat în Management, la FEEA și stă în spatele proiectului Digital Canvas.

Pentru participarea la teleirul de joi trebuie completat acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ