Duminica viitoare începe Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara. Tradițional, evenimentul va include și ateliere cu participare gratuită.

Primul atelier, organizat la 20 mai, de la ora 19, va fi despre bondage, arta de a înlățui. Va fi un atelier despre cum se realizează frânghii, susținut de Boshi Nawa, numele artistic al lui Ulrich Krähling din Germania. El va prezenta două modeluri de împletituri de noduri, și va povesti istoricul artei Shibari, arta legăturilor strânse japoneze. Tehnica niponilor are rol terapeutic și artistic și e prezentă la festival în spectacolului ”Ismene dansează”, a ansamblului Kristóf Szabó F.A.C.E. din Köln. Atelierul e pentru cei de peste 16 ani și se va face în engleză, fără traducere.

Un alt ateliere va fi despre etatrul stradal în spații urbane, susținut de Stefano Tè, regizorul artistic al trupei Teatro dei Venti din Modena. O cunoștință mai veche a timișorenilor, căci au susțintu spectacolul „Draaagonul” în orașul nostru. Atelierul este pentru actori profesioniști și amatori, artițtilor din lumea teatrului, studenților sau iubitorilor acestei arte. Atelierul e în italiană, dar cu traducere simultană. El va avea loc în 23 mai, ora 18.

Înscrierile sunt deschise până la 19 mai la adresa de mail teszt2024@tm-t.ro, iar celor înscriși li se va confirma participarea în timp util. Ediția a XV-a Festivalului TESZT are loc în perioada 19-26 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ