Joi, 15 septembrie, la Sala 2 va avea loc o dezbatere despre întrepătrunderea aspectelor sociale și culturale ale vieții, organizată de Forumul Culturla Austriac. De asemenea, în aceeași direcție, la Galeria Jecza se va deschide o expoziție de arte vizuale, iar în octombrie va avea loc și masă rotundă pe tema educației publice.

Expoziția de la Galeria Jecza este una de pictură și instalaței artistică, ”Transforming”. Operele sunt realizate de Beata Winkler. Artista a folosit hârtie manuală și cerneală colorată pentru operele sale. Vizitatorii vor fi rugați să-și scrie gândurile tot pe o astfel de hârtie. Impresiile lor vor fi colectate într-o ”Cutie a viitorului”, și vor fi expuse în decembrie 2022 la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara cu ocazia FEST-FDR. Vernisajul va fi joi, de la ora 19, în prezența ambasadoareai Austiei în România, Adelheid Folie. expoziția va putea fi vizitată până la 1 octombrie.

În prima zia  celei de-a doua luni de toamnă, tot în cadrul eveninentelor #newTogether va avea loc o masă rotundă în limba română, „Comunitatea medicală timișoreană – necesități post-pandemice”. Organizatori sunt Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara și Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă ”Aurel Mogoșanu”în cadrul celei de-a XX-a ediții a Congresului Internațional de Ghiduri și Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă și Medicină de Urgenț. Vor vorbi jurnalista Ramona Băluțescu, dar și Dorel Săndesc, șeful secției ATI de la Spitalul Județean, prorector UMFT și președintele comisie ATI din minister.

Discuția va fi despre întrepătrunderea dintre sistemul medical și societate, encesitatea educației pentru sănătate, dar și despre o analiză a diferențlor dintre sistemele de sănătate din diverse state europene.

LĂSAȚI UN MESAJ