DISTRIBUIȚI

A venit vara, au venit căldurile și, foarte posibil, vor veni și săptămâni mai secetoase. Compania Aquatim recomandă consumatorilor, mai ales celor cu grădină, să nu utilizeze apa de la robinet pentru udatul grădinilor.

Rețeaua de distribuție a fost dimensionată pentru a face față doar consumului casnic, iar utilizarea pentru a uda grădina poate afecta presiune pentru vecini și nu numai. De asemenea, Aquatim avertizează că dacă va fi secetă și debitele de apă vor scădea, se va ajunge la restricții de distribuție, iar utilizarea apei potabile pentru a uda grădina va constitui contravenție. De asemenea, pentru cei care au ideea să fenteze contorul, dacă sunt depistați, acest lucru constituie infracțiune.

Soluțiile pentru a avea apă de udat grădină sunt fie existența unui bazin de captare a apei pluviale, sau forare puțurilor de mică adâncime. Cu o pompă cu motor de 1 kw, consumul de curent pentru a extrage un metru cub de apă e de șapte ori mai mic decât costul unui metru cub de apă potabilă.

foto: myblog.ro

LĂSAȚI UN MESAJ