DISTRIBUIȚI

Autoritățile au reușit să identifice, după restrângerea cercului de suspecți, afganul care și-a ucis în urmă cu nouă zile un conațional, în zona Gării de Nord, prin înjunghiere. Migrantul nu a fost încă găsit, iar poliția face apel la cetățeni, să anunțe la 112 dacă au informații.

Reamintim că luni, 19 aprilie, două grupuri de migranți afgani s-au încăierat în zona dintre Nokia și blocurile cu mai multe etaje din fața Gării de Nord. Unul din ei a fost ucis, prin înjunghiere, iar altul a fost rănit, cu aceeași armă, dar a supraviețuit. Ieri, după mai multe cercetări pentru a găsi vinovatul, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a identificat autorul și l-a pus sub acuzare. ”În data de 27.04.2021, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, în lipsă, față de inculpatul A.F., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor și tentativă de omor, prevăzute de art.188 alin.1 C.pen. și de art.32 alin.1 raportat la art.188 alin.1 C.pen.”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. 

Cel căutat l-a rănit atât pe decedat, cât și pe migrantul rănit, care a fost salvat. ”În fapt, s-a reținut că în cursul după-amiezii de 19.04.2021, în jurul orei 1636, inculpatul A.F., cetățean afgan, în timp ce se deplasa alături de alți trei migranți afgani, pe bulevardul Republicii din Timișoara, ar fi aplicat, în spate, victimei I.A.J., la rândul său migrant, o lovitură cu un cuțit, producându-i o plagă înjunghiată penetrantă, soldată cu hemoragie, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul victimei, în scurt timp, la spital. În prealabil,  în același context, inculpatul A.F. ar fi aplicat o lovitură de cuțit și unui alt migrant, respectiv persoanei vătămate K.N., lovitură soldată cu o plagă înjunghiată care a impus internarea acestuia, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, precizează parchetul.

Firește, vinovatul se ascunde de autorități, și, în ciuda căutărilor în clădirile părăsite din zona Gării de Nord și din pensiuni, deocamdată el nu a fost găsit. ”După comiterea faptelor, inculpatul A.F. a fugit și s-a ascuns, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, iar până la acest moment procesual nu s-a reușit depistarea și audierea sa, astfel că în cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de inculpatul A.F., în lipsă, urmând a aduce la conoștința opiniei publice soluția judecătorului de drepturi şi libertăţi”, mai informează Parchetul de e lângă Tribunalul Timiș.

Poliția îl caută pe suspect și orice informație de la cetățeni este binevenită.

LĂSAȚI UN MESAJ