DISTRIBUIȚI

Timișorenii care s-au vaccinat cu prima doză de ser AstraZeneca la sediul STPT de pe intrarea Doinei trebuie să știe că nu vor mai putea face rapelul acolo. De săptămâna viitoare, în locația respectivă se vor administra vaccinuri Moderna.

Decizia a fost luată la nivel național. după ce în Timiș, a scăzut interesul pentru vaccinaera cu AstraZeneca. În schimb, a crescut numărul de doze de vaccin Moderna alocate, și astfel, serul american cu rapel la 28 de zile se va administra la centrul de pe intrarea Doinei. ”În urma videoconferinței din cursul zilei de azi 12.04.2021, susținută de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, Departamentul pentru Situații de Urgență și direcțiile de sănătate publică județene, s-a stabilit că 6 fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19 (Centrul STPT Timișoara) cu vaccinul AstraZeneca vor fi înlocuite cu fluxuri de vaccinare cu vaccinul Moderna. Fluxurile vor deveni operaționale începând cu data de 19 aprilie 2021”, anunță DSP Timiș.

Deocamdată, nu se știe ce se va întâmpla cu timișorenii care aveau rapelul de făcut tot acolo, pentru că procedura de programare presupune că rapelul se face la centrul inițial. Oamenii urmează să fie reprogramți în alte locații, deoarece autoritățile spun că programarea nu va avea de suferit. ”Urmează să se anunțe procedura de urmat. Toate rapelurile vor fi efectuate conform programărilor”, mai spun cei de la DSP Timiș. Rapelul la AstraZeneca se face la 56 de săptămâni. În Timișoara, acest ser se mai administrează la Spitalul Militar, la Isho, la Fundația pentru Tineret de la Casa Tineretului, dar și la medicii de familie, care nu pot prelua însă rapelul din alte centre.

Până în 19 aprilie, la centrul STPT se mai administrează doze de AstraZeneca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ