DISTRIBUIȚI

După noaptea ”furtunoasă” de ieri și dimineața ploioasă de azi, debitele unor râuri din bazinul hidrografic Banat au crescut. Administrația Bazinală Banat anunță că au crescut debitele râurilor Bârzava și Caraș.

Pe râul Bârzava, la stația hidrometrică de la Gătaia, s-au înregistrat precipitații care totalizează 127,3 litri pe metru pătrat. În această dimineață, creșterea debitelor se înregistrat pe afluentul Fizeș, la stația Tirol, din județul Caraș-Severin. De asemenea, e de precizat că o cantitate mare de precipitații a căzut la Șemlacu Mare, pe râul Moravița, unde s-au înregistrat 72,1 litri pe metru pătrat, dar și la Fârdea, pe Gladna, afluentul Begăi, unde au căzut 52,8 litri pe metru pătrat. Deocamdată, în alte bazine hidrografice, nu se înregistrează depășiri, precizează cei de la ABA Banat.

Se așteaptă însă ca în următoarele ore să se înregistreze creșteri ale debitelor și nivelurilor apelor, ca urmare a viiturilor formate în bazinele ale râurilor Bârzava și Caraș. Angajații stațiilor hidrologice, ai formațiilor de lucru ale SG Timiș, dar și ai dispeceratului ABA Banat rămân în alertă până vor trece avertizările hidrologice de cod galben, valabile până astăzi la ora 14. Cursurile apelor sunt monitorizate în permanență. ABA Banat recomandă populației să nu circule în preajma râurilor aflate sub avertizare și să nu desfășoare activități în apropierea acestor cursuri de apă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ