DISTRIBUIȚI

PSD s-a cam ales cu buza umflată după rezultatul alegerilor din județul Timiș, unde, deși numeric are multe primării, a ratat toate ”lozurile” mari. Rezultatul pe Timișoara, în speță, a fost unul dezamăgitor pentru social-democrații, poate chiar le-a depășit cele mai pesimiste așteptări, iar în acest sens, în capitala Banatului, dar și la Lugoj, au avut loc câteva demisii.

Astfel, Florică Bârsășteanu și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației PSD Timișoara, dar a rămas vicepreședinte al PSD Timiș. O demisie ”grea” este și cea a lui Francisc Boldea, de la șefia organizației din Lugoj, acolo unde primarul a suferit o grea înfrângere după trei mandate consecutive în fruntea orașului de pe Timiș. Favorit să preia „frâiele” este Călin Dobra. ”Săptămâna viitoare ne vom întâlni la Lugoj și vom găsi cea mai bună soluție ca cineva să preia interimar funcția de președinte la Lugoj, până la alegeri”, a punctat președintele filialei, Alfred Simonis. de asemenea, Romanița Jumanca, fosta consilieră județeană, și-a dat demisia din fruntea Organizației de Femei a PSD, iar Ramona Olteanu și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte, dar și de membru de partid.  Rămâne de văzut cine va conduce organizația PSD Timișoara după rezultatul care a lăsat partidul cu doar trei consilieri locali în reședința de județ. Mihai Ritivoiu a fost desemnat președinte interimar.

Alfred Simonis a vorbit despre înfrângerea lui Nicolae Robu, Deputatul a vorbit despre un ”blat” între PNL și USR în Timiș, pentru ca filiala liberală să scape de Robu. ”Cred că a fost evident că Nicolae Robu a fost sabotat în PNL Timiș, că a existat o înțelegere cu USR. A fost un dans între candidatul USR la primăria Timișoara și candidatul PNL la consiliul județean. Este evident acest lucru. Personaje importante din PNL au ieșit și au spus că vor vota cu Fritz. Nicole robu a fost sabotat și de Guvernul Orban. În afară de resursele Timișoarei, Guvernul Orban a venit cu un sprijin insuficient pentru un oraș cu pretențiile Timișoarei, poate cel mai important am spus noi, cu conducere liberală. Inclusiv la nivel național s-a dorit îndepărtarea lui Nicolae Robu. Nu m-a mulțumit ca timișorean născut și crescut aici cum s-a comportat președintele României când a fost în vizită oficială aici la o companie germană”, a spus Simonis, care a punctat, firește, și cum s-a sabotat Robu singur.

Liderul social-democraților din Timiș a precizat că orice candidat cu un discurs coerent îl bătea pe Robu, așa cum a făcut-o Fritz. Evident, nu a fost cazul la PSD, care a trimis-o în ”focuri” pe Voichița Lăzureanu cu o lună înainte de alegeri. Simonis spune că pregătit fusese Marius Craina, cel care a plecat din partid la Pro România. „Evident că regretăm că am intrat târziu în competiția electorală. Ne doream cu toții să intrăm mai din timp. Noi am avut un candidat din urmă cu un an de zile, care a plecat la alt partid. Nu a făcut mare performanță la alegeri. Nu mă puneți să comentez declarații care nu erau coerente. Consider că Voichița Lăzureanu a avut o prestație admirabilă pe parcursul campaniei, nu a intrat în atacuri, și a venit cu un program coerent, european, inspirat din administrația marilor orașe. Într-adevăr, a intrat în cursă târziu și asta a făcut ca electoratul să se polarizeze între PNL și USR”, apunctat Simonis.

Craina a spus, la mult timp după plecarea din PSD, că a plecat din cauza lui Călin Dobra. ”Gurile rele” spun că din cauza că nu i s-a organizat concurs să ocupe postul de director la Spitalul Județean. Altfel, PSD are doar trei consilieri locali în Timișoara, și șapte consilieri județeni. Partidul are o singură primărie ”adjudecată”, cea din Recaș, iar în periurbanul Timișoarei, au doar Girocul, Șagul și Becicherecul. în total, PSD are 39 de primării câștigate, socotind și faptul că Flavius Roșu, care a candidat din partea Alianței pentru Șag, e social-democrat. Aleodor Sobolu mai e în luptă cu Lucian ivănescu pentru Orțișoara, unde au loc noi alegeri duminică, după balotaj în 27 septembrie. Până luni la ora 16, cei care doresc să candideze la alegerile parlamentare din PSD își depun CV-urile, scrisorile d eintenție și proiectele. Simonis e convins că în 6 decembrie, scorul va fi mai bune ca la alegerile locale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ