DISTRIBUIȚI

Așa cum Dominic Fritz a anunțat deja, pentru consiile de administrație ale unităților de învățământ, municipalitatea vrea să aibă în consiliile de administrație ca reprezentanți membri din societatea civilă. Acum există și o modalitate concretă de a aplica.

Practic, cei care se vor înhăma la așa ceva vor avea de muncit în jur de 2-4 ore pe lună ca membru al unui consiliu de administrație. Printre atribuțiile unui consiliu de administrație se numără adoptarea proiectului de buget și avizarea execuției bugetare, aprobarea planului de dezvoltare instituțională, a curriculumului și a orarului. De asemenea, consiliul organizează concursul de ocupare a funcțiilor de director și de director adjunct și aprobă planul de încadrare a personalului. Trebuie știut că nimeni nu poate fi membru al unui consiliu de administrație al unei școli sau grădinițe unde are copilul sau o rudă apropiată, pentru a se evita conflictul de interese. Dar un cetățean se poate înscrie în CA-ul unei instituții de învățământ față de care se simte apropiat.

S-a ajuns la această idee, deoarece primăria a avut în trecut reprezentți din instituție care nu au dovedit un mare interes pentru unitate de învățământ respectivă. În cazul consiliiloe de administrație ale spitalelor, Fritz a optat pentru medici specialiști din oraș, fiecare la alt spital decât cel unde este angajat. . „De aceea vrem să dăm timișorenilor un rol mai important în conducerea școlilor. Vrem să atragem și să implicăm în consiliile de administrație timișoreni preocupați de educație, cu experiențe diverse și care sunt motivați să ia decizii curajoase în beneficiul copiilor”, spune Fritz.

Cei interesați trebuie să știe că toate candidaturile vor fi analizate de către o comisie formată din reprezetanți ai societății civile și de reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara. Aplicații se pot trimite până la data de 21 februarie, ora 23:59, la acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ