DISTRIBUIȚI

Autoritățile încep pregătirile pentru organizarea alegerilor parlamentare programate la data de 6 decembrie. În acest sens, luni după-amiază a avut loc o videoconferință a Comisiei Tehnice Centrale, condusă de Marcel vela, cu prefecții și Comisiile Tehnice Județene.

La discuția la care au participat și reprezentanții Timișului s-au discutat probleme legate de votul pentru românii cu domiciliu sau reședința în străinătate, în contextul în care unele state în care diaspora românească e prezentă s-a anunțat că nu se va permite organizarea de secții de vot, din cauza pandemiei. Tot legat de contextul creat de coronavirus, Marcel Vela a cerut vigilență și echidistanță în ceea ce privește organizarea evenimentelor ce țin de campania electorală, pentru a se asigura respectarea normelor în vigoare pe timp de pandemie. Ministrul de Interne a cerut să se verifice toate secțiile, astfel încât să fie suficient spațiu pentru a se asigura în siguranță procesul de vot.

O altă problemă discutată a fost cea a președinților de secții și a locțiitorilor acestora. Autoritatea electorală Permanentă a cerut sprijinul prefecturilor pentru mediatizarea către angajații instituțiilor publice și a celor interesați despre posibilitatea de a se înscrie în Corpul Experților Electorali. După videoconferința cu Vela, prefecta Liliana Oneț a cerut reprezentanților Comisiei Tehnice Județene să le veghere la respectarea regulilor de ordine publică și de siguranță sanitară pe tot parcursul campaniei electorale, dar și pentru respectarea tuturor termenlor din caledarul prevăzut pentru alegerile parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ