Ieri seara, Alin Nica și cei din jurul lui au decis ca 18 susținători ai lui Raul Ambruș să fie suspendați din PNL. Miza este și suspendarea celui care a candidat contra lui Cosmin Tabără pentru șefia PNL Timișoara, astfel încât dacă alegerile se repetă, să nu poate candida. susșinătorii lui Ambruș spun că nu recunosc suspendarea.

Până acum, s-au suspendat 18 membri. ”BPL interimar al PNL Timișoara a decis, cu majoritate de voturi, sancționarea prin suspendarea calității de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru 18 membri care au acționat în repetate rânduri împotriva Statutului PNL și a deciziei de amânare a alegerilor organizației municipale din 3 iulie 2021. Membrii suspendați sunt: Adrian Aldea, Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariș, Cristian Miclăuș, Mirel Pop, Vasile Rușeț, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu”, spun cei de la PNL Timișoara, tabăra Nica.

Pentru că Ambruș e consilier local, doar BPJ-ul poate suspenda. Ședința e joi. ”De asemenea, BPL interimar a votat, în unanimitate, propunerea suspendării calității de membru pentru Raul Ambruș. Propunerea va fi înaintată către BPJ interimar PNL Timiș, forul de conducere care poate lua această decizie, conform statutului PNL. Persoanele menționate mai sus au încălcat următoarele articole din Statutul PNL: art.25 lit. a), d), i), j) coroborat cu Codul Etic al PNL Pct.III art.6, 13, 14, 16, 18, 23, 27, dar și cu art. 49 al. (1) din ROF. Înainte de ședința BPL interimar al PNL Timișoara din această seară, membrii propuși spre a fi sancționați au fost invitați să își exprime punctul de vedere cu privire la ședința CCL amânată din 03.07.2021”, mai transmit liberalii care nu recunosc alegerile din 3 iulie.

Ca să se evite circul de la alegerile de la Sala Capitol, cei din PNL spun că vor verifica din nou listele celor cu drept de vot. ”Totodată, în cadrul ședinței BPL interimar a PNL Timișoara s-a stabilit ca, până la desfășurarea ședinței statutare a Comitetului de Coordonare Local (CCL) PNL Timișoara, să fie reactualizată baza de membri ai organizației, iar persoanele care nu au domiciliul, reședința sau locul de muncă în Timișoara să nu mai fie incluse în convocatorul următor, fiind analizată posibilitatea de a sesiza organele de cercetare pentru fals în declarații în cazul celor care au declarat că îndeplinesc condițiile de mai sus”, mai transmit cei din jurul lui Nica.

Cei care îl susțin pe Ambruș spun că totul e doar o acțiune de răzbunare. ”Biroul Politic Local ales își exprimă susținerea în continuare față de cei 19 membri care au fost sancționați în data de 13.07.2021 și se declară profund revoltat de deciziile fără precedent luate de un Birou Politic Local interimar care este contestat la Comisia de Etică și Arbitraj a PNL. «Noaptea cuțitelor lungi din PNL Timișoara» încalcă grav normele democratice, nu reprezintă un mod de acțiune demn de un partid european și nu putem fi de acord cu o asemenea manieră de a conduce. Remarcăm că în doar opt luni de la preluarea mandatului interimar, actuala conducere județeană a luat măsuri represive împotriva a nu mai puțin de 22 de colegi liberali, practică care trebuie să înceteze de urgență”, transmite ”tabăra” Ambruș.

Cei din Biroul Plitic ales la alegerile pe care Nica le-a catalogat dpre invalide spun că ceilalți se grăbesc înainte ca forumul statutar al PNL să ai o decizie. ”Solicităm Biroului Politic Județean interimar să nu valideze un asemenea comportament într-un oraș ca Timișoara și să nu arunce în derizoriu votul a sute de membri care ți-au ales în mod statutar și legal președintele și conducerea locală în data de 3 iulie 2021. Biroul Politic Local ales atâta timp cât nu a fost infirmat de către Curtea de Arbitraj a PNL sau de vreo instanță de judecată este structura de conducere statutară, iar orice structură paralelă este ilegală. Atragem atenția Biroului Politic Județean interimar că intenția anunțată de către de Birou Politic Local interimar contestat al PNL Timișoara de modificare a listei cu membri ai partidului este de asemenea o acțiune ilegală”, se arată în comunicatul trimis de susținării lui Raul Ambruș.

Cei din jurul lui Ambruș cer conduceri județene, care momentan e reprezentată de însuși Nica, să oprească abuzurile. ”Biroului Politic Local ales al PNL Timișoara face un nou apel la conducerea județeană interimară de a opri abuzurile fără precedent la adresa PNL Timișoara, acțiuni care produc daune extrem de grave întregului partid”, mai spun ”renegații”.

LĂSAȚI UN MESAJ