DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, prefecta Liliana Oneț a solicitat sprijin de la autoritățile centrale, pentru șase containere care să fie utilizate în zona de triaj a Spitalului de Boli Infecțioase. Aceste containere au sosit în această dimineață la Pădurea Verde.

Containerele metalice au fost solicitate Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Problemelor Speciale. iar Ludovic Orban a aprobat solicitarea. Cele șase containere modulare vor fi folosite  înregistrare, testare, analiză și triaj. Anterior, triajul s-a făcut în corturi militare. Containerele sunt instalate, în prezența prefectei Liliana Oneț și urmează să fie recepționate de primărie, în administrarea căreia se află spitalul. Containerele sunt racordate la curent, au instalație de climatizare, iar unul dintre ele este racordat la rețeaua de apă și canalizare. În fiecare container se află câte un pat.

S-a apelat la containere deoarece în corturi era deja prea frig. ”În urma unei discuții pe care am avut-o cu directorul Spitalului Victor Babeș și cu primarul Timișoarei Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce șase containere din rezerva de stat pentru Spitalul Victor Babeș. Până acum, triajul se făcea în corturi puse la dispoziție de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timișoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineața iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, a declarat prefecta Liliana Oneț.

În unele containere se va face inclusiv recoltare de probe biologice. ”Acest ansamblu modular va funcționa ca punct unic de triaj în județul Timiș pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, ei fiind deserviți atât de medicii rezidenți din diferite specialități, cât și de studenții de la Medicină. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de așteptare pentru pacienți, în două dintre containere se va efectua consultul clinic și se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj și ancheta epidemiologică pentru depistarea contacților. Mulțumim Guvernului României și Primăriei Municipiului Timișoara pentru acest ajutor acordat în triajul pacienților infectați cu SARS COV 2”, a declarat directorul spitalului Cristian oancea.

LĂSAȚI UN MESAJ